Tourwinnaar Vincenzo Nibali én wereldkampioen Rui Costa staan aan de start van het Boretti na-Tourcriterium op donderdag 31 juli in Herentals. Daarmee schrijven de inrichters een stukje bijzondere Hertalse wielergeschiedenis.   “We beloofden het publiek een mooi verjaardagscadeau”, jubelt voorzitter Charles Van de Wouwer van de organisatie. “We houden woord. Voor de eerste keer in ons tienjarig bestaan zijn we er in geslaagd om Nibali de tourwinnaar naar Herentals te halen. En omdat we meteen een hele straffe verjaardag willen, doen we er nog een wereldkampioen boven op. Want wereldkampioen Rui Costa zal ook bij ons aan de start staan. Het heeft onze groep verantwoordelijken voor de renners en de financiën heel wat inspanning gekost. Maar deze realisatie voelt ontzettend goed. Het wordt genieten donderdag.”

PR-verantwoordelijke Bart Timperman deelt in de trots. “Onze vrijwilligers en onze verantwoordelijken voor de renners realiseerden een ongelofelijke stunt. We zijn gekend als Herentals Fietst en Feest. Wat mij betreft mag het nu ook 'Herentals Stunt' zijn. Voor een gratis evenement dat 100% op vrijwilligers draait en niét de grote bedragen van de overheid krijgt, is dit een onwaarschijnlijk straffe stoot. Een gele trui is eigenlijk bijna niet haalbaar voor een evenement als het onze.

Voor onze 10e verjaardag wilden we dit kost wat kost. Dat we daar nog een buitenlandse wereldkampioen bij kunnen doen, is historisch. Want tot nu toe konden we enkele Belgische wereldkampioenen (Boonen en Gilbert) laten starten.

De kenners zullen weten wat dit waard is. Overigens: dat ons peloton steeds deskundig wordt samengesteld door ons team onder leiding van Erwin Vervecken en Philippe Mariën, bewijst onze erelijst… Wie werd er hier in 2011 tweede na Philippe Gilbert? De tourwinnaar van 2014.”

Met de gele en de WK-trui zijn de twee grootste namen voor de affiche van het Boretti na-Tourcriterium bekend. Toch hopen de organisatoren de komende dagen nog één of twee sprekende namen aan hun peloton toe te voegen. 

Zonnig weer donderdag 31/7 voor Tourwinnaar Nibali en WK-trui Costa in Herentals

Het KMI verwacht voor donderdag 26°C.  Alle wielersupporters gaan er een sportfeest van maken onder een stralende zon. 

Tourwinnaar Nibali,  wereldkampioen Costa, Jurgen Van den Broeck en de andere toprenners zullen in VOLVO cabrio's VAN HOUDT KEMPEN op het circuit voorgesteld worden.

Foto's ASO/B.Bade/N.