U bent hier

Tram rijdt tegen appartementsgebouw in Deurne: 5 gewonden, 1 pesoon in levensgevaar

Provincie Antwerpen
28.08.2019 - 11.04u
Door: Mark Jaspers

In Deurne, bij Antwerpen, is gisteravond een tram ontspoord en vervolgens tegen de gevel van een appartementsgebouw gereden. Vijf personen raakten gewond, onder wie twee zwaargewond. Eén ervan verkeert in levensgevaar.

De bestuurder en een inzittende zijn afgevoerd met zware verwondingen. De inzittende verkeert in levensgevaar, de toestand van die persoon is in de loop van de nacht verslechterd. De chauffeur is buiten levensgevaar.

Drie andere inzittenden raakten lichtgewond. Eerst was er sprake van twee lichtgewonden, maar in de loop van de nacht heeft zich nog een extra persoon aangeboden in het ziekenhuis.

Het appartementsgebouw is preventief ontruimd omdat de stadsingenieur de stabiliteit ervan moet controleren. "Dat is werk voor deze ochtend. Eens het gebouw veilig is verklaard, kunnen de takelwerkzaamheden beginnen.

In het getroffen appartementsgebouw is de schade groot, na de impact van de tram. Er woonde niemand op het gelijkvloers, waar een tandartspraktijk is, zo is ergere lichamelijk schade vermeden.

Het is nog niet duidelijk of overdreven snelheid de oorzaak is van het ongeval. Ingenieurs van De Lijn onderzoeken de beschadigde tramstellen. De Lijn gebruikt ook camerabeelden van op de tram én zal verklaringen afnemen van de bestuurder, wanneer hij voldoende hersteld is. (VRT NWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto