U bent hier

Trein crasht op bestelwagen bpost : "Mist heeft rol gespeeld" (2) - update

Kasterlee | Kempen regio
22.03.2019 - 10.02u
Door: Herman Gezelle

Bij de aanrijding tussen een trein en een bestelwagen van bpost vrijdagochtend aan een overweg in Achterlee Lichtaart heeft de zware mist een rol gespeeld. Aangezien er heel wat schade is, zal het waarschijnlijk nog tot de namiddag duren eer het treinverkeer tussen Herentals en Turnhout wordt hernomen.

Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit roept nog eens op om extra waakzaam te zijn bij moeilijke weersomstandigheden zoals mist.

De bestuurder van het voertuig kwam uit een straat parallel aan de sporen en raakte de slagboom bij het afdraaien. "De bestuurder raakte tijdig uit zijn voertuig, maar de aanrijding kon niet meer worden vermeden", aldus Petit. De Infrabel-woordvoerder benadrukte de oproep tot extra waakzaamheid bij weersomstandigheden zoals zware mist.

Het treinverkeer zal waarschijnlijk pas in de namiddag kunnen hernemen. Er is immers heel wat schade veroorzaakt bij de aanrijding. De trein kon niet meer op eigen kracht verder en moet worden weggesleept. De wagen moet dan weer worden getakeld. Ook is er schade aan de slagboom. Ploegen van de spoorinfrastructuurbeheerder zijn ter plaatse.

Het voertuig in kwestie was een bestelwagen van bpost, zo bevestigde ook de lokale politie van de regio Turnhout.

De reizigers moesten in eerste instantie na de aanrijding gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn. Ondertussen zijn er door de NMBS ook vervangbussen ingelegd. (Belga/eigen berichtgeving)

Update 13.50u

Tussen Herentals en Turnhout is sinds 13.45 uur vrijdagmiddag opnieuw treinverkeer mogelijk, na de aanrijding tussen een trein en een bestelwagen van bpost in de ochtend. Dat meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit.

Hij verwacht dat de gevolgsvertragingen tegen de avondspits zullen zijn weggewerkt.

De aanrijding gebeurde vrijdagochtend om 5.20 uur aan een overweg in Lichtaart. Sindsdien was geen treinverkeer mogelijk tussen Herentals en Turnhout. De reizigers moesten in eerste instantie na de aanrijding gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn. Daarna zijn er door de NMBS ook vervangbussen ingelegd.

Het voertuig werd tegen 12 uur getakeld. De trein die door de impact beschadigd was, is rond 13 uur weggesleept naar de NMBS-werkplaats in Mechelen.

"Daarna is de spoorinfrastructuur verder gecontroleerd op schade", aldus nog Petit. De slagboom werd hersteld en aan de overweg werden kleinere herstellingswerkzaamheden uitgevoerd.

Treinreizigers moeten nog rekening houden met gevolgsvertragingen, maar Petit verwacht dat die tegen de avondspits zullen zijn weggewerkt.

Bij het ongeval vielen geen gewonden. De bestuurder was tijdig uit het voertuig geraakt. (Belga) - Foto RR/nmbs fp/ N.

imageMeer nieuws

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist

Vier Kerst en Nieuw met Sinfonia Heist
Heist op den Berg 05.12.2019 - 17.58u

Nieuwtjes schepencollege Geel

Nieuwtjes schepencollege Geel
Geel 05.12.2019 - 17.53u

Tot 5 jaar effectief voor zakkenrollerij, o.a. in Heist

Heist op den Berg | Kempen regio | Vlaanderen 05.12.2019 - 16.10u

UNIZO verkiest 3bouw uit Westerlo tot nationaal 'Maakbedrijf van het Jaar'

Provincie Antwerpen | Westerlo 05.12.2019 - 09.29u

Dubbelslag voor jonge Vlaamse aannemer Tom Fransen

Kempen regio | Turnhout regio 05.12.2019 - 09.26u

Union slaat Westerlo knock-out in beker na strafschoppen

Nationaal | Westerlo 04.12.2019 - 23.29u

Sanne Cant en Evenepoel steken Kristallen Fiets op zak

Lille | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 04.12.2019 - 20.19u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto