Het treinverkeer is sinds vanmorgen 08.10u onderbroken tussen Herentals en Lier door een aanrijding op de spooroverweg aan de Statiestraat.  Niemand raakte gewond.

Een autobestuurster reed er net over de spooroverweg toen haar wagen in panne viel. De bestuurster kon de auto niet meer starten.

Toen het belsingnaal ging en de slagbomen dicht gingen, vluchtte ze uit haar auto. De aankomende trein kon niet tijdig halt houden en ramde de wagen. Er werd ook een kleine slagboom vernield. (Zie vid in slow motion).

Het is niet duidelijk wanneer het treinverkeer heropgestart wordt. De trein kan niet meer rijden en moet getakeld worden.

'Volgens de verklaringen was de autobestuurder de overweg aan het oversteken en viel de auto net op dat moment stil', vertelt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel.

"De persoon kreeg de auto niet meer aan de praat en is dan uit de auto gevlucht. Net op tijd, want op dat moment kwam er ook een trein aan.

De treinbestuurder heeft nog een noodrem uitgevoerd maar kon een aanrijding niet meer vermijden. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen."

Er rijden vervangbussen tussen Herentals en Lier. (nmbs) (VRTNWS - foto VRTNWS M. Aerts) - Vid Mark Jaspers (afspelen op 0.25 slow motion).

UPDATE : Pas om 16u verliep het treinverkeer weer normaal. (nmbs)