In Mol heeft een trein een auto aangereden op de overweg aan de Haagstraat. Eén inzittende van de trein raakte lichtgewond, de passagiers van de auto bleven ongedeerd.

De wagen kwam bij een verkeerd manoeuvre vast te zitten op de sporen aan de overweg van de Haagstraat in Mol. De 2 passagiers hebben nog geprobeerd het voertuig los te duwen, maar dat is niet gelukt.

De trein was op weg van Antwerpen-Centraal naar Mol, maar rond 23.30u, kort voor hij z'n eindbestemming bereikte, botste hij met de auto.

Het motorblok van de wagen belandde achter een houten schutting in een voortuin, de trein kwam 500m verder tot stilstand. Doordat de trein plots moest remmen, raakte een van de passagiers lichtgewond. De 30 inzittenden van de trein werden geëvacueerd.

De inzittenden van de auto bleven ongedeerd.

Infrabel herstelt de schade aan het spoor.

Er is voorlopig geen treinverkeer mogelijk tussen Herentals en Mol in beide richtingen, maar volgens Thomas Baeken van Infrabel zal alles waarschijnlijk opgeruimd zijn voor de ochtend. Er wordt dan ook geen hinder meer verwacht. (VRTNWS)  Foto M. Aerts VRT / N.

Update donderdag 2/11 om 11u :

Treinverkeer tussen Mol en Herentals hervat na aanrijding op overweg

Het treinverkeer tussen Mol en Herentals is donderdag omstreeks 11 uur hervat, nadat een trein woensdagavond een stilstaande wagen had aangereden op een overweg in Mol. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel.

De trein in kwestie kon worden weggesleept en de schade aan de spoorinfrastructuur bleek beperkt.

Het treinverkeer was sinds woensdagavond om 23.30 uur verstoord, nadat een wagen deels naast het wegdek op de sporen was gereden aan een overweg en er was komen vast te zitten. De inzittenden konden zich in veiligheid brengen en belden nog de hulpdiensten, maar een aankomende trein kon een aanrijding met de wagen niet meer vermijden.

Op de trein viel één lichtgewonde en het treintoestel zelf was ernstig beschadigd.

Pas donderdagochtend kon een andere locomotief hem komen weg slepen. (belga)