U bent hier

Trein rijdt in op auto aan overweg in Mol: trein wordt weggesleept (2)

Kempen regio | Mol
28.11.2019 - 09.16u
Door: Herman Gezelle

In Mol wordt de trein, die woensdagavond op een overweg in aanrijding kwam met een stilstaande wagen, donderdagochtend omstreeks 9 uur weggesleept door een andere locomotief. Dat zegt spoornetbeheerder Infrabel.

Het wegslepen kan slechts aan een snelheid van vijf kilometer per uur gebeuren, waardoor de hinder voor het treinverkeer allicht nog een uurtje zal duren.

Volgens Infrabel functioneerde de overweg in kwestie naar behoren. De oorzaak van het ongeval valt allicht te zoeken bij de wagen, die volgens de eerste vaststellingen kwam vast te zitten op de overweg omdat hij met zijn wielen deels naast het wegdek op de sporen was gereden.

De inzittenden verlieten hun voertuig en belden nog de hulpdiensten, maar de bestuurder van een aankomende trein kon niet meer tijdig worden verwittigd om een aanrijding te vermijden. Op de trein viel één lichtgewonde.

De trein kwam na de aanrijding 500 meter verder tot stilstand, de wagen kwam in een voortuin terecht. Infrabel stelt dat de schade aan de overweg beperkt is en het treinverkeer dus na het wegslepen van de betrokken trein zal kunnen worden hervat. In tussentijd kunnen reizigers tussen Mol en Herentals gebruik maken van vervangbussen. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto