Het treinverkeer ondervindt donderdagvoormiddag problemen door het stormweer. Op de lijn Herentals - Turnhout is er sinds 10u geen treinverkeer wegens schade aan de bovenleiding door stormweer, meldt netwerkbeheerder Infrabel. Er wordt een vervangende busdienst ingelegd door NMBS.

Update 18.35u 18/1 : Stormweer - Opnieuw treinverkeer op spoorlijn Herentals-Turnhout
Op de spoorlijn Herentals-Turnhout is de toestand sinds 18.30 uur weer normaal. Er is dus opnieuw treinverkeer mogelijk, zo meldt Frédéric Petit van spoornetwerkbeheerder Infrabel. Het treinverkeer was er onderbroken nadat een omgevallen boom de bovenleiding had beschadigd.

Infrabelwoordvoerder Petit vraagt dat mensen die een eigendom hebben dichtbij een spoorlijn erop toezien dat voorwerpen zoals speelgoed en dergelijke goed zijn vastgemaakt, zodat ze niet op de sporen kunnen waaien door de stormwind.

Infrabel zegt dat zijn ploegen "alert en stand-by zijn om tussenbeide te komen bij incidenten door het stormweer en die zo spoedig mogelijk op te lossen".

Op vraag van de Nederlandse spoorwegen werd in de loop van de ochtend het treinverkeer stilgelegd van Essen (België) naar Roosendaal (Nederland) voor de Thalys en Benelux-treinen. "Enkel de binnenlandse treinen rijden nog tussen Essen en Roosendaal (en omgekeerd) aan de Belgisch-Nederlandse grens.

Internationale reizigers moeten in Antwerpen-Centraal overstappen om van België naar Nederland te kunnen sporen", aldus Frédéric Petit. (belga)