U bent hier

Trio tuft met 21 jaar 'oude' Volvo V70 2.500 kilometer in vijf dagen door Scandinavië

Herentals | Kempen regio
01.07.2019 - 18.23u
Door: Mark Jaspers

In het Deense Kopenhagen gaat maandagochtend de zomereditie van de intussen bekende Carbage Run van start. Onder de 550 oude bakken neemt ook de 21-jarige Volvo V70 van een Kempens trio aan de toer door Scandinavië deel.

Vader Bob Hermans (Herentals), zoon Christophe (Vorselaar) en hun vriend Vincent Auwers (Herentals) duwen maandagochtend het gaspedaal in van hun 'oude' Volvo van bouwjaar 1998 voor een avontuurlijke toertocht door de Scandinavische landschappen.

Vanuit Kopenhagen in Denemarken gaat het meteen richting het Zweedse Malmö, om vervolgens via een lange rit naar het Noorse Trondheim te rijden en daar weer richting zuiden te keren.

2.500 kilometer die ze in vijf dagen tijd moeten overbruggen. Maar dat doen ze niet alleen, want voor deze zomereditie van de Carbage Run zijn zowat 550 teams aangemeld.

500 euro

"We zijn wel benieuwd hoe lang het duurt vooraleer die maandagochtend allemaal in Kopenhagen zijn vertrokken, zeker omdat er voorafgaand nog een keuring van de auto's gepland staat", lacht het trio. "Om aan de Carbage Run deel te kunnen nemen, moet je met een auto aan de start verschijnen die ten laatste in 1999 gebouwd is en waarvan de dagwaarde de 500 euro niet overschrijdt."

Dat initiatief is geen race tegen de klok. De teams krijgen iedere ochtend de route en een reeks opdrachten voorgeschoteld waarmee punten te verdienen vallen. "Zo'n opdracht kan bijvoorbeeld zijn dat je het aantal ramen in een kerk in een bepaald dorp moet tellen. Maar dat is nog een makkelijke. Bij een vorige editie moest je ook je auto zo hoog optakelen dat je eronderdoor kan wandelen", zeggen Christophe en Vincent.

Door de aderen van de drie kornuiten stroomt motorolie. Christophe was een tijd werkzaam als technicus bij een racingteam, ­Vincent werkt bij Porsche en Bob heeft er al een hele carrière als facilitator in de racingwereld opzitten.

"Ik ben al over de hele wereld bij races aan de slag geweest. Bij de Dakarrally moesten we een keer met het hele vrachtwagenkonvooi in Bolivië over een berg van 4.800 meter rijden. Daarmee vergeleken, is deze Carbage Run een picknick in het park."

Scheepshoorn

De grootste moeilijkheid was volgens de drie autofreaks dan ook het vinden van de geschikte auto voor hun team Brake Failure. De keuze viel uiteindelijk op een ruime Volvo met 358.000 kilometer op de teller. "De carrosserie heeft al wat geleden, maar die motoren zijn ijzersterk.

We hebben de motor wel wat moeten oplappen, soms met creatieve oplossingen. Om de elektrisch verstelbare zetels weer alle bewegingen te laten maken, hebben we er een deurbel tussen gemonteerd.

De auto hebben we binnenin gepimpt met ledstrips en als claxon kunnen we geluidssamples naar keuze laten weerklinken. Momenteel staat 'ie ingesteld op scheepshoorn."

www.carbagerun.nl

Bron GVA - 01/07/19 - Hans Otten - dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden – Nnieuws  License2Publish.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto