Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

TWERK heeft overschotje van 75.000 chocolade Sinterklaasjes of 3,5 ton : Sint-actie om van te snoepen - uitverkocht

TWERK
Maatwerkbedrijf TWERK uit Herentals lanceert vanaf 24 november tot en met 6 december een Sinterklaasactie. Bij TWERK maken zo’n 30 chocolatiers met autisme fairtrade chocolade. Ze leveren elk jaar ook de chocolade figuurtjes voor de Sint, maar dit jaar is er een Excel-foutje opgetreden in de bestelling.  Update : alle Sinten uitverkocht!
 
Zo zijn er maar liefst 75.000 figuurtjes te veel besteld bij TWERK. Het maatwerkbedrijf organiseert nu een grote Sinterstockverkoop, waarbij je chocolade figuurtjes aan fabrieksprijzen kan kopen : €19 per kilo.

3,5 ton chocolade

TWERK vindt het zonde om alle figuurtjes, zo’n 3.5 ton chocolade verdeeld over 3.500 dozen, zomaar te laten staan. Verder zou het veel verloren werk zijn om de figuurtjes opnieuw te versmelten voor de Paashaas. Het bedrijf verkoopt de chocolade nu aan 19 euro per doos, waarin 20 figuurtjes zitten.

Kwaliteit chocolade voor goede doel

'Nu zit onze Bestelpiet in de penarie', weet Bart Michiels, coördinator Sinteressante Aangelegenheden bij TWERK.   'Zijn computer is overbelast geraakt en deed rare dingen. Daardoor heeft Piet maar liefst 75.000 figuurtjes - zo’n 3,5 ton - teveel besteld bij TWERK. Al die figuurtjes staan daar nog op voorraad, in bijna 4.000 dozen met 20 figuurtjes. Er is zo veel over dat zelfs al onze Koerierpieten die niet meer kunnen bezorgen.

Het zou zonde zijn van al dat werk mochten al die chocolade sintjes en pietjes daar blijven staan, om dan misschien zelfs hersmolten te worden voor de Paashaas.

Daarom had Piet-logistiek een idee. Iedereen kan ons en TWERK helpen door die dozen in Herentals te gaan ophalen, om te kunnen proeven van dat lekkers. 

Op TWERK wordt het dus een grote Sinterstockverkoop. Je kan er 20 sintjes of pietjes verkrijgen voor de fabrieksprijs van 19 EUR. 1 kilogram chocolade voor 19 EUR, dat vindt ook Boekhoudpiet een stuntprijs.

Daarnaast biedt TWERK de mogelijkheid om een doos te schenken aan een goed doel, zodat ook zij die het minder breed hebben, kunnen genieten van een chocolade Sint of piet. Je kan daarbij kiezen tussen Den Dorpel, een organisatie die zich inzet voor mensen in armoede uit Herentals, of de Voedselbank.

Wie van de voorraad van TWERK wil genieten,  kan je vanaf 24 november tot 6 december terecht in het winkeltje van TWERK,  Collegestraat 16 in Herentals. Best vooraf reserveren op www.iedereensinterklaas.be.

Foto's Johan Temmerman/NNieuws.

TWERK Sint

TWERK Sint

TWERK Bart Michiels

TWERK Bart Michiels

Collegestraat 16 , Herentals, België

TWERK

Deel dit artikel