Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unieke Japanse Torii siert vzw Ju Jutsu Makoto Ryu club in Kapittelbossen : 'Efficiënte verdedigingssport, ook onmisbaar voor meisjes'

Makotojutsudo
URL

In de Kapittelbossen in Herentals kan je sinds kort een unieke Japanse constructie bewonderen. Een originele Torii (portiek) siert de inkom van de woning van Juul Verachtert, 5e Dan Shihan Ju Jutsu Makoto Ryu vzw club.

 

Voorzitter Luc Claes : 'Eerlijke en toegankelijke Ju Jutsu, de ongewapende vorm van vechtkunst, zeker ook onmisbaar voor meisjes en dames'

 

"Makoto Jutsu Do vzw wil ook dit werkjaar verder een droom waarmaken, namelijk het bijbrengen van eerlijke en toegankelijke Ju Jutsu, de ongewapende vorm van vechtkunst van de samoerai", zegt voorzitter Luc Claes. 

'Je ziet in de criminaliteitscijfers duidelijk dat ieder weekend op fuiven, concerten, in zomerbars, of gewoon op straat meisjes lastig gevallen worden of belaagd, of misbruikt.  Ook familiaal geweld is een groeiend probleem.   Door een opleiding Ju Jutsu kan je jezelf efficiënt verdedigen en je belager meteen neutraliseren.

Onze club heeft als Japanse naam: Makoto Jutsu Do en dit wil zeggen: "De weg van de eerlijke technieken".

Daarom hebben we sinds kort onze leerplannen zo opgevat dat technieken van in het begin volledig gegeven worden en toch een evolutie mogelijk is van beginner naar gevorderde.

In plaats van met een vaste Kata (standaardtechnieken) werken we nu met basisprincipes. Elk basisprincipe gebruik je op verschillende manieren. Een beginneling maakt grotere bewegingen en werkt meer op balans om de techniek uit te voeren.

Een hogere graad heeft een betere controle op zijn bewegingen en gebruikt meer klemmen of drukpunten.

Onze club doet niet  aan competitie in wedstrijdverband.  We vallen niet aan maar leren ons verdedigen tegen alle mogelijke agressie.

In onze vzw hebben wij verschillende stijlen, namelijk Katana Do (de weg van het zwaard), Budo (de weg van de krijger) en Wakamono Do (de weg van de jeugdige). Deze 3 stijlen worden op wekelijkse basis getraind.

Hiervoor kan iedereen, met de goede ingesteldheid en de juiste leeftijd, inschrijven. Wakamono Do kan je leren van ± 7 jaar tot 14 jaar.  Budo kan vanaf 14 jaar en Katana Do vanaf 16 jaar tot ...', besluit voorzitter Luc Claes.  De Japanse Torii in de Kapittelbossen wordt ook een Pokémon Stop.

Supergezonde Uji Matcha (Kyoto)

Na het interview kregen de protagonisten van Ju Jutsu Makoto Ryu vzw Juul en Luc van buurman PuurMatcha.be nog een supergezonde Ceremonial Uji Matcha (Kyoto) aangeboden.  Japanse cultuur staat dus centraal in de Kapittelbossen in Herentals. Een unicum in de EU.

Welkom 温かい歓迎 Atatakai kangei : kijk op  www.makotojutsudo.com  - contact  bestuur@makotojutsudo.com

Guy Verellen/NNieuws - bekijk de vid in 4K 2160p.

vzw Ju Jutsu Makoto Ryu club

vzw Ju Jutsu Makoto Ryu club Torii

vzw Ju Jutsu Makoto Ryu club Torii : Juul Verachtert en Luc Claes

vzw Ju Jutsu Makoto Ryu club Torii : Juul Verachtert en Luc Claes

Kapittelbossen 50, Herentals, België

Makotojutsudo

Deel dit artikel