Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Unieke theeceremonies in de Japanse Tuin in Hasselt : 'Een culinaire belevenis met Tea Award Winners'

Staf Daems - Marc Helsen GVA - Guy Verellen

Ook dit jaar zijn er maandelijks theeceremonies te beleven in de Japanse Tuin in Hasselt onder kundige leiding van de bekende theemeester Staf Daems uit Berlaar.  De resterende data voor 2023 zijn 20 augustus, 10 september en 15 oktober.

Wil je er ook bij zijn? Niet te missen culinaire ervaring : https://www.visithasselt.be/nl/japanse-tuin/theedemonstratie.

Al meer dan 35 jaar beoefent Staf Daems Japanse theeceremonie. Hij behoort tot de Urasenke theeschool. Hij geeft les in de theeceremonie en geeft demonstraties op aanvraag.

In 1982 maakte Staf Daems kennis met de theeceremonie tijdens een reis in Japan.

Het was het begin van een levenslange passie. Hij studeerde bij Nojiri Michiko sensei uit Rome. Doorheen de jaren behaalde hij verschillende diploma’s. Momenteel heeft hij de graad van Jun Kyô Ju (1st degree instructor). Hij ontving ook een speciale theenaam, Sōhō (宗峰). 

Staf Daems presenteert de allerbeste Japanse groene thee en exclusieve Ceremonial Matcha Award Winners uit Uji Kyoto.  stafdaems@hotmail.com 

Op de foto : vlnr. Staf Daems, Marc Helsen GVA en Guy Verellen : Staf Daems te gast op een  culinaire Matcha Uji degustatie bij PuurMatcha.be uit Herentals rechtstreekse import vanuit Uji Kyoto Japan / foto NNieuws.

Matcha theeplantages Uji Kyoto

Matcha theeplantages Uji Kyoto

Matcha uit Uji Kyoto Japan Award Winner

Matcha uit Uji Kyoto Japan Award Winner

URL

Gouverneur Verwilghensingel 15, Hasselt , België

Staf Daems - Marc Helsen GVA - Guy Verellen

Deel dit artikel