Eric De Belder, voorzitter van UNIZO-Kempen, lichtte de bekommernissen van de Kempense ondernemers toe. Ze zijn het resultaat van 20 debatten eerder georganiseerd door Unizo.

Kristof Thijssens, directeur UNIZO-Kempen, besprak de UNIZO acties in onze regio en in de 21 Kempense lokale UNIZO ondernemersverenigingen. Tevens kwamen de noden van de KMO-zones aan bod. Mia Van Compernolle, adviseur bij UNIZO-nationaal, ging dieper in op de winkelnota van de Vlaamse regering en de mogelijke toepassing ervan in onze steden en gemeenten.

Daarop volgde een boeiend overleg met de politici.  UNIZO Kempen kon rekenen op een grote deelname van Kempense burgemeesters o.a. Jos Engelen (burgemeester Meerhout), Patric Geuens (burgemeester Retie), Luc Peetermans (burgemeester Herselt), Marc Smans (burgemeester Beerse), Guy Van Hirtum (burgemeester Westerlo), Kristof Hendrickx (burgemeester Arendonk),... en nog talrijke schepenen.

Subsidies liggen in ijskast...

Belangrijke noot bij deze bijeenkomst : er ligt nog een pak ongebruikte federale en Vlaamse subsidies klaar voor de gemeenten voor de ontwikkeling van hun lokale economie...

Eric Van Meensel, schepen Grobbendonk (N-VA) : 'Het is na de uiteenzetting van Unizo nogmaals duidelijk gebleken dat de lokale economie in deze moeilijke tijden van crisis iedere steun kan gebruiken.
Als schepen van lokale economie in Grobbendonk, ga ik met de lokale vertegenwoordigers van Unizo bekijken welke initiatieven kunnen genomen worden om de dienstverlening naar de zelfstandigen toe in onze gemeente te verbeteren. De ontbijtvergaderingen kan ik wel appreciëren vermits ze het nuttige met het aangename combineren.'

Foto Tinne D./N.