De inlandterminal Antwerp East aan Beverdonk in Grobbendonk, die de buren heel wat geluidsoverlast bezorgde, komt volledig in handen van de grote logistiek- en transportgroep Van Moer Logistics uit Zwijndrecht. Dat meldt de gespecialiseerde site Flows.

Het bedrijf neemt de aandelen van zowel DP World als het Havenbedrijf over. De terminal wordt pas heropgestart als de geluidsproblematiek van de baan is.

De terminal langs het Albertkanaal in Grobbendonk bundelt in principe containers om die per binnenschip naar de Antwerpse haven te brengen. De containerkraan op de kaai ligt evenwel al meerdere weken stil, na klachten over geluidsoverlast vanuit de buurt.

Er liep ook een gerechtelijk onderzoek naar de geluidsoverlast, ook na een eerdere veroordeling.

Miljoenenclaim

Door beperkingen aan de uitbating kon de terminal niet volop draaien, wat leidde tot een aanzienlijke schuldenput. Vanuit de aandeelhouders, DP World en het Havenbedrijf Antwerpen, kwamen evenwel support letters, die in financiële ondersteuning voorzagen.

Er was ook sprake van een miljoenenclaim vanuit DP World richting de Vlaamse overheid, omdat de terminal onvoldoende opbracht.

De overname - van alle aandelen - betekent niet het einde van de geluidsoverlast, maar overnemer Van Moer gaat samen met de overheid een actieplan uittekenen.

Er zou ook financiële steun voor aanpassingen komen. “De watergebonden activiteiten zullen pas opnieuw worden opgestart zodra we de aanpassingen gedaan hebben ”, zegt eigenaar Jo Van Moer. (bron Flows) - foto's archief Nnieuws.