U bent hier

Vaste standplaats aan station voor Herentalse taxiondernemingen

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
26.09.2018 - 00.17u
Door: Herman Gezelle

In haast alle centrumsteden vind je in de nabije buurt van het station, 1 of meerdere taxistandplaatsen.  Dat was nog niet het geval in Herentals. Sinds vorige week vind je aan de stationsingang een vaste standplaats voor Herentalse taxiondernemingen.

'Een taxi-ondernemer die personenvervoer verzorgt, wenst een vaste parkeerplaats aan het drukke station', zegt Jimmy Verwimp, zaakvoerder van het gelijknamige Herentalse taxibedrijf.

'Ik ben schepen Jan Michielsen en de stad heel dankbaar voor de realisatie van deze standplaats. Die biedt nu vlakbij de uitgang een extra service aan de toeristen, de Herentalse bevolking, de hulpdiensten bij noodsituaties, treinpannes of de talrijke vertragingen.'

'Het schepencollege is op de vraag van Herentalse taxiondernemingen graag ingegaan', vertelt schepen voor mobiliteit Jan Michielsen. 'Het gaat vaak om reizigers met veel bagage en senioren die minder goed te been zijn.  Nu kunnen ze vlakbij de uitgang van het station in de taxi vlot in- of uitstappen. 

Als we iets voor ondernemers kunnen doen, staan we klaar.  Ik ben met De Lijn nog in overleg voor een extra taxistandplaats dichter bij de bushaltes.'  Foto's Nnieuws.

imageMeer nieuws

Maatwerkbedrijf TWERK innoveert in coronatijden

Herentals | Kempen regio 24.10.2020 - 12.39u reading time6min

Dat de Coronacrisis heel wat ondernemingen voor bijzondere uitdagingen stelt, is zeer bekend. Dit is dan ook niet anders voor VZW TWERK. TWERK is een maatwerkbedrijf voor mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) in Herentals.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto