U bent hier

Verhaert vreest extra treinvertragingen en minder reizigerscomfort in de Kempen

Kempen regio
01.10.2019 - 18.29u
Door: Mark Jaspers

Open Vld-Kamerlid en burgemeester van Grobbendonk Marianne Verhaert vreest voor extra treinvertragingen in de Kempen als de NMBS haar plan doorzet om oudere , meer storingsgevoelige treinen in te zetten op de verbindingen tussen Antwerpen, Turnhout en Binche.

"Hoe kan het openbaar vervoer nu een volwaardig alternatief zijn voor de reizigers uit de Kempen als onze regio steeds stiefmoederlijk wordt behandeld en steeds de afdankertjes krijgt van de NMBS?", aldus Verhaert.

In december wordt naar jaarlijkse gewoonte de dienstregeling aangepast van de NMBS.

De dienstregeling gaat dit jaar ook gepaard met een materieelswitch. Op de IC-verbindingen tussen Turnhout en respectievelijk Antwerpen en Binche zouden er naar verluidt vanaf december voornamelijk motorstellen van het type AM75, de zogenaamde varkensneuzen, worden ingezet.

Verhaert vreest dat deze maatregel zal zorgen voor extra vertragingen voor reizigers uit de Kempen.

Marianne Verhaert: "Reizigers die vaak sporen op de lijn Turnhout-Brussel-Binche krijgen nu al regelmatig te maken met afgeschafte treinen of treinvertragingen.

Als het klopt dat de NMBS op deze lijnen meer 'varkensneuzen' wil inzetten die veel storingsgevoeliger zijn, dan vrees ik dat het probleem alleen nog maar erger zal worden.

Bovendien zijn die treinen ook minder comfortabel en is er geen airco. Als we echt willen dat de trein een alternatief is voor de vele reiziger uit de Kempen, dan moet de NMBS een prioriteit maken van onze regio en ze niet steeds opnieuw stiefmoederlijk behandelen.

Gelukkig had de minister ook beter nieuws te melden. Door de instroom van nieuw materieel, zullen er vanaf december 2020 meer moderne dubbeldektreinen van en naar de Kempen sporen."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto