Op maandag 6 juli start de derde etappe van de Tour de France in Antwerpen. Het verkeer in de stad en over de N10 tot aan de provinciegrens zal die dag ernstig verstoord zijn. Bezoekers komen het best te voet, met de fiets of het openbaar vervoer naar de stad. Voor buurbewoners en bestemmingsverkeer werken de stad Antwerpen en de gemeenten langsheen de N10 Lier- Heist-op-den-Berg - Aarschot maatregelen uit om de hinder zo veel mogelijk te beperken.

Richtlijnen verkeer bij doortocht :

Verscheidene uren vóór de doortocht (eventueel reeds op 5 juli) : instellen parkeerverbod over lengte parcours. Geen doorgaand verkeer meer mogelijk, sommige gemeenten werken met toegangspasjes om enkel het hoogstnoodzakelijke verkeer door te laten.

Twee uren vóór doortocht publiciteitskaravaan : alle verkeer over parcours verboden (óók laden & lossen). Ook het dwarsen van het parcours wordt onmogelijk (aan de voornaamste kruispunten worden speciale oversteekplaatsen voorzien, onder controle van politie en toezichters).

Voertuig met rode vlag = Rodania-voertuig = begin 'bubble'. Gevaar: snelle voertuigen die voor officiële bubble rijden (pers, VIP ...). Géén verkeer toegelaten op parcours, ook geen fietsers of voetgangers.

Doortocht renners :
Voertuig met groene vlag = einde 'bubble'. Gevaar: achterop geraakte voertuigen.
Gedeeltelijke vrijgave parcours : ongeveer 30 minuten na passage groene vlag. Vrijgave in principe voor evacuatie bezoekers, hulpdiensten, voornaamste kruispunten edm.
Volledige vrijgave parcours : pas op het einde van de dag nadat alle bezoekers vertrokken zijn en alle nadars edm. verwijderd zijn zal het parcours volledig vrijgegeven worden.