Woensdagnamiddag opende de vernieuwde speeltuin van het Netepark zijn deuren. Het Netepark had vandaag alle kinderen van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven uitgenodigd om eens goed te komen ravotten.  Voor elk kind was er een leuk cadeautje.

Schepen voor sport Wies Verheyden mocht het rood-witte lint doorknippen.

In de speeltuin staan een heleboel nieuwe speeltuigen, waardoor hij groter en spannender is. De speeltuigen zijn allemaal kleurrijk, wat het spelen enkel maar plezanter maakt. De zandstrook van de speeltuin is groter gemaakt en er zijn nieuwe speeltuigen bijgekomen.

Naast een ruimtenet, een touwenparcours, een drakenglijbaan en een piratenburcht zijn er ook leuke zand- en waterspeeltoestellen, schommels en veerwipjes voor de kleintjes. In het sprookjeskasteel vinden de kinderen bovendien een QR-code. Als ze die inscannen, kunnen ze thuis gewoon verder spelen op de smartphone of tablet. De grote piratenboot staat natuurlijk nog altijd centraal en blijft een grote favoriet bij vele spelende kinderen.

Met de vernieuwing van de speeltuin komt er meer structuur in de speeltuin. De speeltoestellen voor de kleinste kinderen zijn vlak bij het terras van de Flor geplaatst. Zo kunnen ouders hun kinderen van daaruit in het oog houden. Naarmate de kinderen ouder worden, en dus verder de speeltuin kunnen verkennen, komen ze meer spectaculaire speeltoestellen tegen.

De speeltuin is gratis, behalve tijdens de zomervakantie. Dan betaalt u een gezamenlijke toegangsprijs voor de zwembaden en de speeltuin. Scholen en groepen kunnen de speeltuin en de andere voorzieningen reserveren in combinatie met een bezoek aan de zwembaden

De stad betaalde €150.000 voor de vernieuwing en uitbreiding. De werken werden uitgevoerd door de firma Kompan. De speeltuin is uitgevoerd in veilig en sterk materiaal dat onderhoudsvriendelijk en duurzaam is.  Johan Temmerman / NNieuws.