U bent hier

Vernieuwing brug E313 over spoorlijn in Grobbendonk start op 21 maart

Grobbendonk | Herentals | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen
10.03.2016 - 17.53u
Door: Herman Gezelle

Vanaf maandag 21 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken aan de brug van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk. AWV zal de noordelijke helft van de brug volledig vernieuwen. De werken zullen 8 maanden duren. Tijdens deze periode zal het verkeer op de E313 ter hoogte van de werfzone over twee versmalde rijstroken moeten rijden in beide richtingen. Vooral tijdens de spitsuren kan dit voor hinder zorgen.

Vernieuwing noordelijke brughelft

Het noordelijke brugdeel van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals is dringend aan vervanging toe. De zuidelijke helft werd eerder al versterkt, in 2012. De noordelijke brughelft wordt volledig afgebroken, inclusief de pijlers en funderingen, en daarna heropgebouwd. De nieuwe brug zal meteen ook wat breder zijn dan de vorige. Moest de E313 in de toekomst ooit verbreed worden, dan is deze brug hier al op voorzien.

Verkeer op 2 versmalde rijstroken

Vanaf maandagavond 21 maart voert de aannemer voorbereidende werken uit om de werf en de bijhorende tijdelijke verkeersafwikkeling voor te bereiden. De aannemer zal dan tijdelijke wegsignalisatie plaatsen, doorsteken maken door de middenberm en betonnen rijbaanafscheidingen plaatsen.

Vanaf dinsdagnacht wordt het verkeer richting Antwerpen doorgestoken naar rijrichting Hasselt. Vanaf dan rijdt het verkeer tot het einde van dit jaar over twee versmalde rijstroken op één weghelft langs de werf.

Onderbreking treinverkeer

Om de noordelijke brughelft veilig te kunnen slopen, wordt het treinverkeer tussen Herentals en Lier onderbroken tijdens het weekend van 26-28 maart. Treinreizigers richting Lier of Herentals kunnen de website van de NMBS raadplegen voor alternatieve reisroutes.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto