Vanaf maandag 29 augustus start een aannemer met de vernieuwing van de bushalte Dorp in de Leopoldstraat (N124) in Merksplas.

De werken zullen tot 1 september duren. Doorgaand autoverkeer is mogelijk in één rijrichting, in de richting van Markt naar rondpunt Stolwerk. Gemotoriseerd verkeer in de andere rijrichting volgt een omleiding via Leest. Fietsers en voetgangers kunnen steeds passeren.

Om de busreizigers van het nodige comfort te voorzien tijdens het wachten, zorgt het Agentschap Wegen en Verkeer voor een herinrichting van de halte. Na de bushalte Dorp aan de even zijde van de Leopoldstraat aan te pakken, is nu de halte aan de oneven zijde aan de beurt.

De halte zal worden vernieuwd en rolstoelvriendelijk worden gemaakt. Beide haltes komen hierna recht tegenover elkaar te liggen.

Doorgaand verkeer in één rijrichting

De werken aan bushalte Dorp beginnen op 29 augustus en duren tot 1 september. Het gemotoriseerd verkeer kan doorrijden in één rijrichting, in de richting van Markt naar rondpunt Stolwerk.

In de richting van rondpunt Stolwerk naar Markt, volgt het autoverkeer een omleiding via Leest. Op 1 september is de rijbaan opnieuw opengesteld voor doorgaand verkeer in beide richtingen. Fietsers en voetgangers kunnen wel steeds door.

Tijdens de werken is bushalte Dorp niet beschikbaar voor reizigers. De Lijn voorziet tijdelijke haltes voor de bussen van Turnhout naar Hoogstraten en Rijkevorsel. Het betreft buslijnen 430 en 432. De bussen van Hoogstraten en Rijkevorsel richting Turnhout volgen hun normale route.'