Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vernieuwing bushaltes langs De Merodedreef (N19) in Westerlo

De Lijn

Vanaf maandag 11 september voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwingswerken uit aan de bushalte ‘de Merodedreef’ langs beide zijden van De Merodedreef (N19) in Westerlo.

Tegelijk vernieuwt hij een stukje fietspad langs de kant richting het stadion van Westerlo. De werken verlopen in twee fases en duren tot en met vrijdag 29 september. Verkeer in De Merodedreef blijft steeds mogelijk in beide richtingen.

Om het reiscomfort te verhogen, zorgt AWV voor een herinrichting van bushalte ‘de Merodedreef’ langs De Merodedreef. De nieuwe haltes worden zo ingericht dat ze toegankelijk zijn voor onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden. Zo kan iedereen vlot en veilig gebruikmaken van het openbaar vervoer”, aldus minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Ter hoogte van de bushalte langs de kant richting het stadion van Westerlo wordt ook een stuk van het fietspad vernieuwd.

Weinig hinder verwacht
De werkzaamheden starten op maandag 11 september. Eerst neemt de aannemer de noordzijde van De Merodedreef onder handen, tot en met maandag 18 september. Vanaf dinsdag 19 september is de zuidzijde aan de beurt.

De ingrepen duren tot en met vrijdag 29 september en zullen weinig hinder veroorzaken. Doorgaand verkeer op de N19 blijft steeds mogelijk via versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone steeds passeren langs de overzijde van de baan. 

Meer info
De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/westerlo.

Vlaams herstelplan: meer toegankelijke bushaltes dan ooit
COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu. De werken in Westerlo worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.  Foto De Lijn archief.

De Merodedreef, Westerlo, België

De Lijn

Deel dit artikel