U bent hier

Vlaamse regering gaat op zoek naar een nieuwe directeur-generaal voor De Lijn

Kempen regio | Vlaanderen
03.07.2020 - 10.11u
Door: Herman Gezelle

Vlaamse regering gaat op zoek naar een nieuwe directeur-generaal voor De Lijn
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) laat weten dat de functie van directeur-generaal bij de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn vacant verklaard wordt met ingang van 1 januari 2021.

De Vlaamse regering ging eind mei akkoord met het verzoek van Roger Kesteloot om zijn mandaat van directeur-generaal van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn voortijdig te beëindigen met ingang van 1 januari 2021.

De Vlaamse regering keurt vandaag de functiebeschrijving goed en start nu een selectieprocedure op om op zoek te gaan naar een geschikte kandidaat.

Goedkeuring competentieprofiel

De Vlaamse regering gaat op zoek naar een nieuwe leidinggevende voor de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn.

De nieuwe kandidaat zal iemand moeten zijn die zich kan vinden in de rol van leider, manager, ondernemer én coach. Hij of zij is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn en zal de strategie, uitgezet door de Raad van Bestuur, uitvoeren.

Daarnaast is het de taak van de directeur-generaal om de visie en missie verder te bepalen en het strategische- en operationele plan verder uit te werken. De nieuwe leidinggevende is ook een manager die de werking van de Vlaamse Vervoermaatschappij optimaliseert waarbij de reiziger en dienstverlening centraal staat.'

imageMeer nieuws

Sciensano waarschuwt voor impact van gewijzigde teststrategie op besmettingscijfers

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 30.10.2020 - 03.34u reading time3min

Sciensano heeft samen met UHasselt, een schatting gemaakt van het aantal besmettingen dat door het  gewijzigd testbeleid niet meer opgespoord wordt.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto