U bent hier

Vlaamse Wielerschool : seizoen 2019 in de startblokken

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
04.10.2018 - 15.49u
Door: Herman Gezelle

Terwijl het wielerseizoen 2018 met de Tour of Guangxi in China op z'n laatste benen loopt, is bij de Vlaamse Wielerschool de blik al gericht op 2019. Op 20 en 22 oktober zetten ze de deuren in Herentals open voor hun startdag, waar zowel jong en oud terecht kan voor enkele handige tips en tricks en begeleide groepstrainingen.

'Miniemen en aspiranten worden op 20 oktober om 9 uur 's morgens verwacht in het Sport Vlaanderen Centrum aan de gebouwen van de Vlaamse Wielerschool voor een korte infosessie', zegt directeur Rik Van Looy.  'Nadat de werking en het programma is voorgesteld, mogen de handen al meteen uit de mouwen worden gestoken voor een eerste instaptraining.

Twee dagen later is het dan aan de nieuwelingen, junioren, beloften en elites om te starten aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Zij worden om 19 uur verwacht in de sporthal van Sport Vlaanderen (Bloso) voor een eerste sessie krachttraining en stabiliteit. Vanaf 27 oktober komen daar ook trainingen in de bossen in en rond Herentals bij.

Op 27 oktober kunnen ook recreatieve fietsers van 15 jaar en ouder aansluiten bij de trainingen van de Vlaamse Wielerschool. Zij kunnen eveneens gebruik maken van de expertise en trainingsschema's van gediplomeerde trainers, waaronder ook Kurt Van de Wouwer, ploegleider bij Lotto-Soudal.

Inschrijven voor de lessen en trainingen bij de Vlaamse Wielerschool kan ter plaatse op de startersdagen. Het lidmaatschap voor de miniemen en aspiranten bedraagt 75 euro, de andere leeftijdsgroepen betalen 50 euro inschrijvingskosten voor het volledige seizoen. Voor de kleinsten zijn er ook twee vrijblijvende gratis proeflessen voor zij die eens willen proeven van het leven in de wielrennerij.

Het volledige programma van de Vlaamse Wielerschool is online terug te vinden op www.vlaamsewielerschoolprovincieantwerpen.be en op de Facebookpagina.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto