U bent hier

Voka – KvK Kempen schuift auto dagje aan de kant

Kempen regio
21.09.2017 - 12.23u
Door: Herman Gezelle

In het kader van de week van de mobiliteit nam Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen deel aan de de Car Free Day. In de Kempen kozen de medewerkers op 21 september zoveel mogelijke voor alternatieve vervoersvormen. 'Dankzij deze inspanningen verminderen we het aantal kilometers afgelegd met de auto met 50%', zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen.

Car Free Day is de jaarlijkse hoogmis voor de grote overstap van de pendelaar. Het woon-werkverkeer zet duizenden mensen dagelijks in beweging. Van alle woon-werkverplaatsingen in Vlaanderen gebeurt 67% met een auto, waarin dan telkens slechts een bestuurder zit.

Rechtstreeks gevolg van dit weinig duurzame verplaatsingsgedrag is dat we met z'n allen steeds vaker in alsmaar langere files staan. Dagelijks kosten die ons land en onze economie honderdduizenden euro aan directe schade, los van de kosten op vlak van gezondheidszorg die voortvloeien uit de gevolgen naar luchtvervuiling.

In de Week van Mobiliteit wil de Car Free Day in die context tegengas geven, door werknemers te mobiliseren om Koning Auto die dag voor hun woon-werkverkeer aan de kant te laten staan.

Fietsen, carpoolen en openbaar vervoer
'We sporen ondernemers voortdurend aan om aandacht te hebben voor duurzaamheid', zegt Renilde Craps, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen. 'Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij met Voka deelnemen aan de Car Free Day.  Dit initiatief is een ideaal moment om gedrag dat we als evident beschouwen, even in vraag te stellen. Net zoals heel wat van onze lidbedrijven stimuleerden we onze medewerkers vandaag om voor duurzame mobiliteit te kiezen. Heel wat collega's kozen vandaag voor de fiets, een aantal heeft gecarpoold en eentje nam de bus. Wanneer deze Car Free Day als resultaat heeft dat we allemaal wat vaker voor deze alternatieven kiezen, dan is het een geslaagde actiedag.' (pp)

imageMeer nieuws

InZicht: nieuw tijdschrift voor ondernemers

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 21.10.2017 - 18.30u

Bond zonder Naam actie voor mensen in nood

Bond zonder Naam actie voor mensen in nood
Herentals 21.10.2017 - 18.21u

HYC Era Renomar vs Chiefs Leuven : kijk live

HYC Era Renomar vs Chiefs Leuven : kijk live
Herentals 21.10.2017 - 17.37u

Invaller Batshuayi bezorgt Chelsea 3 punten : 2x raak

Invaller Batshuayi bezorgt Chelsea 3 punten : 2x raak
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 21.10.2017 - 16.35u

10e pompoenregatta in Ark van Noë

10e pompoenregatta in Ark van Noë
Kasterlee 21.10.2017 - 16.26u

Wout van Aert juicht nu ook in Boom, Van der Poel valt

Wout van Aert juicht nu ook in Boom, Van der Poel valt
Herentals | Vlaanderen 21.10.2017 - 16.25u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto