Tussen 2018 en 2025 wil Volvo Cars haar CO2-voetafdruk voor de levenscyclus per wagen met 40% verkleinen. Daarmee wil het bedrijf de eerste stap zetten in de richting van zijn doel om tegen 2040 een klimaatneutrale onderneming te worden.
De komende 5 jaar zal Volvo elk jaar een volledig elektrische auto lanceren, aangezien het merk ernaar streeft om tegen 2025 de helft van zijn globale verkoop te verwezenlijken met volledig elektrische auto’s, en de rest met hybride wagens.
Recharge is de overkoepelende naam die aan elke oplaadbare Volvo met een volledig elektrische of plug-in hybrideaandrijving zal worden gegeven.
“Ik ben blij dat we deze belangrijke gebeurtenis met onze werknemers hier in Gent kunnen vieren”, zegt Geert Bruyneel, hoofd van de productievestigingen van Volvo Cars wereldwijd. “Gent krijgt als eerste van onze fabrieken een batterijassemblagezone. De fabriek speelt een voortrekkersrol bij het klaarstomen van ons productienetwerk voor elektrificatie.”
De komende jaren zal batterijassemblage een belangrijk onderdeel worden van de wereldwijde assemblageactiviteiten van Volvo Cars wanneer het zijn volledige gamma verder blijft elektrificeren.
De fabriek in Gent zal belangrijke kennis kunnen aanleveren aan de andere productiesites op het vlak van procesoptimalisatie en efficiëntie.
Eerder dit jaar heeft Volvo Cars de bouw van een nieuwe batterijassemblagelijn in zijn Amerikaanse fabriek in Charleston (South Carolina) aangekondigd. De bouw hiervan zal naar verwachting in het najaar beginnen.
Vorig jaar ondertekende Volvo Cars langetermijnovereenkomsten met twee toonaangevende wereldwijde acculeveranciers, namelijk het Chinese CATL en het Zuid-Koreaanse LG Chem. Die overeenkomsten hebben betrekking op de aanlevering van batterijen voor de Volvo- en Polestar-modellen van de volgende generatie, inclusief de XC40 Recharge P8, en dat gedurende het volgende decennium.
Gent is een van de twee autofabrieken van Volvo Cars in Europa en produceert al Volvo's sinds 1965. Op dit moment telt de fabriek zo'n 6.500 werknemers.
De XC40 Recharge P8 is de eerste van een gamma volledig elektrische Volvo’s.
'Het is de eerste volledig elektrische auto van het merk en de eerste Volvo met een splinternieuw infotainmentsysteem ondersteund door het Android-besturingssysteem van Google', zegt Edwin Van Houdt, afgevaardigd bestuurder van Volvo Van Houdt Groep Kempen.
Top-SUV XC40 Europese Auto van het Jaar
'Als volledig elektrische versie van de top-SUV XC40, de eerste Volvo die de prestigieuze prijs ‘Europese Auto van het Jaar’ in de wacht kon slepen, is de XC40 Recharge P8 gebaseerd op CMA, een geavanceerde modulaire voertuigarchitectuur.' (gv) Foto's Volvo Cars/ beelden De Tijd / Nnieuws.
Wie besmet geraakte met het coronavirus of als een hoog risicocontact aanzien wordt, moet verplicht een aantal dagen in quarantaine.
Vanaf heden zal de lokale politie van Berlaar hierop toezien en de inwoners effectief aan een controle ondewerpen. Staat de politie voor een egsloten deur wacht een boete van 250 euro.
Quarantaineprotocol
In de dorpskern van Onze-Lieve-Vrouw-Olen, op de locatie waar vroeger garage Mertens gevestigd was, verschijnt binnenkort het energiezuinige nieuwbouwproject Basalt, met 26 stijlvolle appartementen en 9 woningen rond een schitterende gemeenschappelijke parktuin.
Uniek wonen in het centrum van Onze-Lieve-Vrouw-Olen
Van 5 tot 12 februari is het de Week tegen Pesten. Auteur Joris Peeters hreef met Ik kan vliegen een gevoelig en teder verwoord verhaal over het thema. Het raakt ons met verbazing, verontwaardiging en boosheid. Maar geeft ook hoop.
De inspirerende en aangrijpende tienerroman Ik kan vliegen maakt pesten bespreekbaar.
Het verhaal
Eind vorig jaar kocht Natuurpunt, met de financiële hulp van de gemeente Tessenderlo, 17 ha bos aan op de Baalberg in Tessenderlo. Dit bos, gelegen vlakbij het centrum van de gemeente, zal een welkome aanvulling zijn op het bestaande groen.
Door de coronapandemie werd het belang van kwaliteitsvolle natuur in de buurt nog maar eens duidelijk. Door de aankoop door Natuurpunt zal het bos voor eeuwig beschermd zijn en op een waardevolle manier beheerd worden.
De coronacrisis heeft gezorgd voor een terugval van het aantal dienstencheques in 2020. Vorig jaar werd meer dan een vijfde minder dienstencheques aangekocht dan in 2019.
In totaal werden ook bijna een vijfde minder dienstencheques gebruikt en uitbetaald aan de dienstencheque-ondernemingen dan het jaar ervoor. Om tegemoet te komen aan de bijkomende kosten en de weggevallen inkomsten, kende Vlaams minister van Werk Hilde Crevits vorig jaar ruim 75 miljoen euro extra subsidies toe aan de dienstenchequesector.
Vandaag ontvingen alle leden van de coronacommissie van de stad Herentals een mail van Liese Bergen, voorzitster van sp.a Herentals. Liese vraagt om een positieve, creatieve en lokale vaccinatiecampagne te organiseren.
Campagne met lokale helden
Liese Bergen: "De locatie waar ons vaccinatiecentrum komt, is bekend. Nu moeten we proberen om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren.
Vandaag is de crisiscel opnieuw bijeengekomen om de situatie in de gemeentelijke basisschool in Hulshout te bekijken.
Na een vermoedelijke besmetting van een leerling in een ander leerjaar, lijkt het virus zich over de klassen heen te verspreiden.
Daarom werd beslist de hele vestiging van de Strepestraat uit voorzorg te testen en ook in quarantaine te plaatsen.
De volledige lagere school (1e tot en met 6e leerjaar) van De Zandloper in Rauw gaat volledig dicht tot en met woensdag 3 februari. Om de virusuitbraak in de school zo snel mogelijk onder controle te krijgen, worden alle leerlingen dinsdag 26 januari voor een eerste keer preventief getest.
Een tweede test volgt zeven dagen later. Alle ouders van de betrokken leerlingen krijgen morgenvoormiddag een telefoontje om snel een afspraak in het testcentrum in ecocentrum De Goren in te plannen.
Vandaag staat de bespreking van het Kroonplan en de verdeling van de middelen van het Vlaams Noodfonds op de agenda van de Westelse gemeenteraad. Maandenlang is er door bestuur en administratie naarstig gewerkt aan dit Kroonplan.
Door de geldende coronamaatregelen in 2020 konden een aantal van de markten niet doorgaan. Om dit te compenseren heeft het lokaal bestuur van Herenthout beslist om voor de marktkramers met een abonnement een tegemoetkoming te voorzien in het standgeld voor 2021.