U bent hier

Volvo Van Houdt Kempen : 'Volvo Cars onthult nieuwe XC60 SUV'

Herentals | Internationaal | Kempen regio
07.03.2017 - 16.19u
Door: Herman Gezelle

Premiumautobouwer Volvo Cars heeft vandaag het langverwachte nieuwe XC60 premium SUV-model voorgesteld op het autosalon van Genève.

Edwin Van Houdt, directeur Groep Van Houdt Kempen : 'De nieuwe wagen vervangt Volvo's erg succesvolle originele XC60, die sinds zijn lancering 9 jaar geleden de bestverkopende premium middelgrote SUV in Europa werd met wereldwijd bijna een miljoen verkochte auto's. De XC60 vertegenwoordigt ongeveer 30 procent van Volvo's totale wereldwijde verkoop.

"Volvo heeft een rijke traditie in het ontwerpen van stijlvolle en dynamische SUV's met de nieuwste technologie. De nieuwe XC60 zal daar geen uitzondering op vormen. Het is de perfecte wagen voor een actieve levensstijl en hij vertegenwoordigt de volgende stap in ons transformatieplan".

Nieuwe technologie voor comfort en veiligheid
'De nieuwe XC60, een van de veiligste wagens ooit gebouwd, is volledig uitgerust met de nieuwste technologie.

Aan het baanbrekende City Safety-systeem werd Steer Assist toegevoegd. Het nieuwe veiligheidssysteem Oncoming Lane Mitigation maakt gebruik van de Steer Assist-functie om de gevolgen van een frontale aanrijding te beperken, terwijl Volvo's Blind Spot Indication System (BLIS) het gebruikt om het risico op aanrijding bij het wisselen van rijstrook te beperken.

"Volvo wilde een wagen ontwerpen die een genot is voor al uw zintuigen – van een indrukwekkend zicht op de weg vanuit een prachtig ingericht en rustig interieur tot een veilige, geïnspireerde en zorgeloze rit," zei Henrik Green, Senior Vice President Product & Quality bij de Volvo Car Group.

"We hopen onze klanten het leven gemakkelijker te maken via comfort en diensten die het dagelijks leven verlichten.

Volvo's geavanceerde semiautonome rijhulpfunctie Pilot Assist, die zorgt voor het sturen, versnellen en afremmen op goed gemarkeerde wegen bij snelheden tot 130 km/u, is optioneel beschikbaar in de nieuwe XC60.

Prestaties
'De nieuwe XC60 is verkrijgbaar met als krachtigste motor Volvo's bekroonde T8 Twin Engine plug-in-hybride-benzinemotor, die tot 407 pk levert en van 0 naar 100 km/u gaat in slechts 5,3 seconden.

"We hebben een ruim assortiment motoren. De nieuwe XC60 zal gelanceerd worden met de D4-dieselmotor met 190 pk en de D5-motor met PowerPulse-technologie die 235 pk haalt. Ook de benzinemotoren T5 met 254 pk en T6, met turbo- en supercompressor en een vermogen van 320 pk en een koppel van 400 Nm, zijn verkrijgbaar.

Maar het is niet alleen onder de motorkap dat de nieuwe XC60 goede resultaten neerzet. De nieuwe klimaatregeling met vier zones CleanZone filtert de schadelijke vervuilende stoffen en deeltjes uit de buitenlucht voor Scandinavisch frisse lucht in de wagen.

Sensus, Volvo Cars' aanbod voor infotainment voor de bestuurder en geconnecteerde diensten, en de Volvo On Call-app hebben een facelift gekregen waardoor ze nu gebruikersvriendelijker zijn. Net als in de 90-modellen is er ook smartphone-integratie beschikbaar met CarPlay en Android Auto.

Unieke feel
"De XC60-SUV werd niet ontworpen om neer te kijken op anderen, maar om te rijden", lacht Edwin Van Houdt, directeur Groep Van Houdt Kempen.

De buitenkant beschikt over een atletische vormgeving die subtiel en tijdloos aandoet. Het interieur combineert op meesterlijke wijze een goed uitgedachte architectuur, prachtige materialen en de nieuwste technologieën. De XC60 zorgt voor een authentieke Scandinavische beleving die onze klanten een uniek gevoel zal geven".

De productie van het nieuwe XC60-model van Volvo Cars gaat midden april van start in de Torslanda-fabriek in Zweden.

In december 2016 stelde Volvo Cars wereldwijd meer dan 31.000 medewerkers tewerk. (vhe/vg) (bekijk de live-video in 4K).

imageMeer nieuws

Unieke collector items : veiling door Tom Boonen gesigneerde T-shirts vzw Hart in Beweging

Herentals | Neteland | Vlaanderen 24.11.2017 - 02.49u reading time1min

vzw Hart in Beweging veilt 5 T-shirts voor het goede doel. De hele familie Tom Boonen (Tom, Lore en de tweeling) heeft de knappe T-shirts gesigneerd.

Ze worden geveild via 2ehands.be HIER.

Hilde Harzé van vzw Hart in Beweging : 'We willen vooral ook bedrijven aanspreken die een uniek collectors item willen en daarmee ook nog het goede doel sponsoren.'

Info op de FB pagina van Hart in Beweging vzw.  (pp)

Inbrakenplaag in Lille houdt aan: zoekactie levert niks op

Lille | Neteland 23.11.2017 - 10.54u

“Misschien moeten we bord met ‘volzet’ plaatsen?”

Kasterlee | Neteland 23.11.2017 - 10.52u

Talentenfabriek: HAAI!TECH in Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg | Neteland 22.11.2017 - 22.36u

'Van 3 tot 3 op 9 december tegen Kanker Warmste Week'

Neteland | Vorselaar 22.11.2017 - 22.34u

HBBC : De warmste week part 2 voor Olivia op 25/11

Herentals | Neteland 22.11.2017 - 22.33u

De beklimming van de berg Alzheimer

De beklimming van de berg Alzheimer
Kempen regio | Neteland 22.11.2017 - 22.28u

100 vrijwilligers nemen deel aan Trefdag

100 vrijwilligers nemen deel aan Trefdag
Mol | Neteland 22.11.2017 - 22.24u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto