U bent hier

Voordelige formules voor het ontdekken van de kust met de Kusttram

Nationaal | Vlaanderen
24.06.2019 - 13.32u
Door: Mark Jaspers

Met de zomervakantie voor de deur zet De Lijn alle zeilen bij om de vele reizigers die aan de kust vertoeven een optimale dienstverlening te bieden. Voor de toeristen is er een waaier aan interessante vervoerbewijzen om de kust en haar vele troeven te ontdekken.

Daarnaast verhoogt de frequentie van de Kusttram van een 15-minuten naar een 10-minuten frequentie. Om voldoende reizigersplaatsen te bieden, komen er pooltrams uit Antwerpen en Gent de Kusttramvloot versterken. Vlaams minister van Toerisme en Mobiliteit Ben Weyts: "We volgen de vraag. Voor de zomer brengen we 12 extra trams over naar de Kust, zodat iedereen snel en comfortabel kan reizen tussen alle Kustgemeenten."

Voordelige formules om de kust te ontdekken

De succesformule van de 'Kusttramactie' van De Lijn blijft ook dit jaar behouden. Voordelige vervoerbewijzen worden aangeboden via de Lijnwinkels aan de kust of via andere kanalen. De dagpas of meerdagenpas, goed voor één of meerdere dagen vrij in- en uitstappen op de voertuigen van De Lijn, blijft een ideaal vervoerbewijs voor het ontdekken van de kust. Sinds vorig jaar kan je ook kiezen voor een sms-dagpas of m-daypass.

Wie specifiek een attractie wil bezoeken, kan in één van de Lijnwinkels aan de kust vragen naar de Kusttram+. Deze voordelige formule combineert de toegang tot een populaire attractie (Plopsaland, Plopsaqua, Sunparks Aquafun, Zandsculpturen en Sea Life) met het vervoer heen en terug met de Kusttram.

De Lijn biedt ook verschillende evenementenbiljetten aan om te reizen van en naar een aantal zomerse evenementen aan de kust. Daarnaast zijn er in de Lijnwinkels ook Kustpassen beschikbaar waarmee je een korting kan krijgen op de toegangsprijs van verschillende attracties.

Vlaams minister van Toerisme en Mobiliteit Ben Weyts wijst op de talrijke voordelen van de Kusttram:

"De Kusttram brengt je vlot en veilig op elke bestemming langs de kust: snel, comfortabel en uiterst betrouwbaar. Er is elke 10 minuten een tram en vlakbij de 67 haltes vind je talloze toeristische attracties en fantastische horecazaken om even te ontspannen. Geen miljoenen auto's die zich verdringen aan onze kust: wel miljoenen tevreden reizigers die blijven terugkomen."

12 trams uit Antwerpen en Gent versterken Kusttramvloot

Om voldoende reizigersplaatsen te bieden tijdens het toeristisch seizoen, versterkt De Lijn de Kusttramvloot met 12 trams uit Antwerpen en Gent. Zo kan de Kusttram in juli en augustus om de 10 minuten rijden met versterkingsritten tussen Oostende en Westende. Ondertussen zijn al 11 pooltrams aangekomen in Oostende. De laatste tram vertrekt vanavond vanuit Antwerpen en komt vannacht aan in Oostende.

Blijvende sensibilisering

Naar goede gewoonte investeert De Lijn opnieuw in een veiligheidscampagne om de weggebruikers aan de kust te sensibiliseren. Niet iedereen is immers vertrouwd met een tram in het straatbeeld. Visueel krachtige borden langs de Kusttramlijn met als slogan 'doe de vuurtoren: kijk links, kijk rechts voor je oversteekt' willen dan ook de aandacht van de weggebruikers vangen en hen aanmanen om goed uit te kijken.

Een tram kan immers niet zomaar stoppen gezien zijn lange remafstand. Trams kunnen bovendien uit beide richtingen komen. De veiligheidscampagne wordt versterkt door een marketingcampagne, interne opleidingen voor chauffeurs en door de samenwerking met het verkeersveiligheidsprogramma Kijk Uit.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto