Op de Herentalse vrijdagmarkt kon je vandaag bruikbaar schoolgerief doneren voor kansarme kinderen bij een kraam van Vooruit Herentals. Continu liepen er donaties binnen: boekentassen, zwemzakken, pennenzakken, ....  Een succes.

Liese Bergen (lokale voorzitter Vooruit): 'Als leerkracht zie ik het elk jaar opnieuw. In m'n klas zitten leerlingen met fonkelnieuwe boekentassen en mappen volgens de laatste mode. Maar ik zie evengoed jongeren die starten zonder materiaal, omdat de aankoop van die zaken steeds duurder wordt. Van bij de start hinken deze jongeren achterop. Dat kan toch niet in een welvarend land als België! De schoolfactuur moet betaalbaar blijven, maar dat lukt niet meer.

Onze leden van Vooruit zorgen ervoor dat het schoolgerief bij de juiste mensen terecht komen, in samenwerking met een lokale armoede-organisatie.

Je staat versteld hoe dat ook in onze eigen stad een sterk stijgend aantal gezinnen door de energiecrisis en de inflatie de maandelijkse facturen niet meer kunnen betalen.'  Foto's rr.