'Makoto Jutsu Do vzw wil dit jaar een droom waarmaken, namelijk het bijbrengen van eerlijke en toegankelijke Ju Jutsu, de ongewapende vorm van vechtkunst van de samoerai', zegt voorzitter Juul Verachtert uit de Kapittelbossen, 5e Dan Shihan Ju Jutsu Makoto Ryu.

'Onze club heeft als Japanse naam: Makoto Jutsu Do en dit wil zeggen: "De weg van de eerlijke technieken".

Daarom hebben we sinds kort onze leerplannen zo opgevat dat technieken van in het begin volledig gegeven worden en toch een evolutie mogelijk is van beginner naar gevorderde.

In plaats van met een vaste Kata (standaardtechnieken) werken we nu met basisprincipes. Elk basisprincipe gebruik je op verschillende manieren. Een beginneling maakt grotere bewegingen en werkt meer op balans om de techniek uit te voeren.

Een hogere graad heeft een betere controle op zijn bewegingen en gebruikt meer klemmen of drukpunten.

Onze club doet niet aan competitie in wedstrijdverband. Wij vallen niet aan maar leren ons verdedigen tegen alle mogelijke agressie.

In onze vzw hebben wij verschillende stijlen, namelijk Katana Do (de weg van het zwaard), Budo (de weg van de krijger) en Wakamono Do (de weg van de jeugdige). Deze 3 stijlen worden op wekelijkse basis getraind.

Hiervoor kan iedereen, met de goede ingesteldheid en de juiste leeftijd, inschrijven. Wakamono Do kan je leren van ± 7 jaar tot 14 jaar.  Budo kan vanaf 14 jaar en Katana Do vanaf 16 jaar tot ...', besluit voorzitter Juul Verachtert.

Zondag hield de club een geslaagde opendeur in Sport Vlaanderen Herentals.

Contact: www.makotojutsudo.com  - bestuur@makotojutsudo.com