Nutsmaatschappijen PIDPA en Fluvius gaan nieuwe leidingen aanleggen en bestaande leidingen vernieuwen langs De Beukelaer-Pareinlaan in Herentals.

Die werken gebeuren in het kader van de nieuwe en hogere spoorwegbrug over het kanaal in Herentals door De Vlaamse Waterweg nv en Infrabel. Tegelijk wordt De Beukelaer-Pareinlaan heraangelegd en voorzien van fietspaden. De werken duren tot einde december.

Sinds begin augustus werken de nutsmaatschappijen op De Beukelaer-Pareinlaan en Langegeer in de omgeving van de nieuwe Spoorbrug Herentals. De Beukelaer-Pareinlaan is al opgebroken, maar via een tijdelijke weg naast de bestaande blijft lokaal verkeer mogelijk en de politiezone Neteland en Mondelez bereikbaar.

Vanaf dinsdag 16 augustus tot begin oktober werken de nutsmaatschappijen op diverse plekken in de nabije omgeving.

Ze doen er alles aan om de woningen bereikbaar te houden. Daarom komt er ook een tijdelijke weg via Ekelenberg.

Het is mogelijk dat woningen voor korte periode niet bereikbaar zullen zijn met de wagen. De bevoegde aannemer waarschuwt de bewoners hier tijdig over via een korte brief in de bus.

Als de nutswerken klaar zijn, wordt De Beukelaer-Pareinlaan heraangelegd en voorzien van fietspaden. Vanaf eind november is opnieuw verkeer mogelijk op De Beukelaer-Pareinlaan.

Tot eind 2022 wordt nog gewerkt in de bermen en op het nieuwe fietspad.  Foto Johan Temmerman/NNieuws.