Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wielerhelden definitief van muur gestraald aan Vest : 'Spijtige flater'

Muurschilderingen Vest

Water- en zandstralen hebben de opvallende schilderingen met lokale wielerhelden definitief doen verdwijnen...  Knappe muurschilderingen hebben een jaar een lange muur  de Rode-Kruisstraat-Vest doen schitteren. 

Veel te laat echter stelde de stad vast dat het gaat om een natte muur en dat streetart hierdoor op korte tijd zou afschilferen. De stad besliste daarom dat het kunstwerk maar moet verdwijnen.

'Toch wel erg dat dit moois allemaal zomaar moet verdwijnen', zegt buurtbewoonster Angéle (59).  'Het gaf allemaal een extra positieve dimensie aan onze buurt.  De stad moet toch wel vooraf onderzoeken of er wel een belangrijk vochtprobleem was. Dat is een flater.  Er zat gewoon géén primer op!'

De schilderingen van Sanne Cant, Wout van Aert en Rik Van Looy zijn nu definitief weg.  Vandaag deed een werkman met de laatste stralen alles definitief verdwijnen. 

Een kale dode muur blijft over.  Wat nu?

Nieuwe locatie?

'De zoektocht naar een geschikte locatie heeft momenteel nog niets opgeleverd', weet cultuurschepen Jan Michielsen. 'We zoeken naar een plek waar er toch minstens evenveel oppervlakte ter beschikking is als aan de Vest, maar dan op een perfecte muur...'

Vid & foto's Johan Temmerman/NNieuws.

Muurschilderingen Vest

Muurschilderingen Vest

Muurschilderingen Vest

Muurschilderingen Vest

Muurschilderingen Vest

Muurschilderingen Vest

URL

Vest, Herentals, België

Muurschilderingen Vest

Deel dit artikel