De Luxemburgse graffitikunstenaar Alain Welter heeft afgelopen weekend de finishing touch gelegd aan z'n meterslange muurschilderingen in de Herentalse Vest, buurt Rode Kruisstraat-Herenthoutseweg.

De Herentalsenaar had z'n voorkeur bekend gemaakt voor het onderwerp : een eerbetoon aan de Hertalse/deels Lilse wielerkampioenen.

De meterslange aloude rode stenen muur aan het Vest in Herentals heeft een opvallende metamorfose ondergaan.  De Herentalse wielerhelden Keizer Rik Van Looy, Sanne Cant en Wout Van Aert prijken in een knappe kleurrijke graffiticompositie.

Het werk van de artiest uit het Groothertogdom Luxemburg is 1 van de 5 grote graffitiprojecten die het Herentalse stadsbestuur bij de specialisten van Treepack bestelde.  Hij kreeg de opdracht om een werk te maken in het teken van 'Fietsstad Herentals'.  

Buurtbewoonster Leen (59) : 'Awel, die schilder heeft dat heel mooi gedaan.  Dit is een verrijking voor onze buurt. Nu mogen ze ook 's avonds op onze renners kampioenen er extra verlichting opzetten.

Klein detailke : spijtig dat Wout van Aert een beetje achter een zitbank verscholen zit.  Maar toch is alles heel tof gedaan!'  Foto's Johan Temmerman/NNieuws.