Volgende maand is het weer Herentals Fietst en Feest (op 1 en 2 augustus). Zopas raakte bekend dat de VIP-plaatsen uitverkocht zijn. Dankzij de Herentalse handelaars, UNIZO, de organisatie van Herentals Fietst en Feest en het stadsbestuur kunnen er toch nog VIP-tickets in de wacht gesleept worden. En dat kan door te shoppen. Met de actie zijn ook Helemaal Herentals cheques te winnen.

'De historische hoofdstad van de Kempen bulkt van de troeven. Kampioenen als Sanne Cant, Wout van Aert, Rik Van Looy, Erwin Vervecken, de Vlaamse Wielerschool en Herentals Fietst en Feest zetten de wielerstad op de kaart. Maar er is zoveel meer, waaronder ons handelscentrum, met 200 zaken tussen twee unieke stadspoorten op minder dan 500 meter van elkaar. Het stadsbestuur wil deze troeven beter aan elkaar koppelen', klinkt het.

Concreet kunt u een VIP-arrangement voor twee personen voor Herentals Feest winnen met een actie van de handelaars, UNIZO, het stadsbestuur en Herentals Fietst en Feest. Deelnemende handelaars zijn te herkennen aan het tipbord aan de etalage. Daar zijn ook deelnameformulieren te vinden.

De wedstrijd loopt van 1 tot 28 juli. Bij elke deelnemende handelaar krijgt u bij een aankoop een originele stempel. Verzamelt u vijf verschillende stempels en kent u het antwoord op de wedstrijdvraag, dan maakt u kans op de prijs.

U kunt de wedstrijdformulieren tot 28 juli in de brievenbus steken van de dienst toerisme of van de dorpshuizen in Noorderwijk en Morkhoven. Naast de hoofdprijs (het VIP-ticket) worden ook vijf Helemaal Herentals cheques van 25 euro verloot. Op 29 juli worden de winnaars getrokken.

Er valt dit jaar tijdens Herentals Fietst en Feest ook extra te beleven bij verschillende horecanten. Het stadsbestuur gaf in samenspraak met Herentals Fietst en Feest drie horecanten de mogelijkheid om optredens te organiseren. (pp)