8 Kempense gemeenten hebben samen aan tafel gezeten over de toekomst van het Netepark in Herentals. Het lokaal bestuur wil het zwembad renoveren. Maar als buurgemeenten mee op de kar springen, is een meer ingrijpende renovatie met een uitbreiding  zeker mogelijk.

'Het Netepark moet deze legislatuur zeker gerenoveerd worden', zegt de Herentalse burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). 'Daarom is dit een goed timing om samen te zitten met omliggende gemeenten om te kijken hoe we over de gemeentegrenzen heen op een efficiënte manier zwemwater kunnen aanbieden.'

Lokaal bestuur Herentals zat met vertegenwoordigers van gemeenten Nijlen, Herenthout, Grobbendonk, Olen, Vorselaar, Lille en Kasterlee samen.

'We werken al erg goed samen met onze partners uit onze politiezone Neteland. Ook in Lille en omgeving wordt nagedacht over het zwembadvraagstuk en ook in Nijlen wordt gedacht aan een intergemeentelijk project.

Daarom zijn we met deze 8 partners aan tafel gaan zitten om te kijken wie welke problemen en plannen heeft. Daaruit bleek dat de samenwerking het zeker waard is om verder in detail te onderzoeken', besluit Mien Van Olmen. (mvo)