Wout van Aert (24) bezocht donderdag net vóór de start van het Na-Tourcriterium samen met Tourwinnaar Egan Bernal en Stig Broeckx het revalidatiecentrum To Walk Again, waarvan hij peter is.

Wout is sinds woensdag weer thuis na zijn zware val in de Tour. Hij werd geopereerd in Pau en later ook in het AZ Herentals.

"Het was geen dramatische crash, maar door de behandeling die in Frankrijk te wensen overliet, had het wel erger kunnen zijn. Ik ben blij dat ik in de handen van Toon Claes ben gevallen en dat hij op het juiste moment snel heeft ingegrepen", zei Van Aert aan Sporza.

"Maar alles is nu goed opgelost, mijn pezen en spieren zijn gehecht. Met krukken kan ik een paar stappen zetten, maar daar houdt het een beetje op. Ik heb veel hulp nodig en dat is niet leuk."

"Ik moet nu eerst de revalidatie doorlopen om mijn spieren weer juist te gebruiken en om te kunnen stappen. Dat zal enkele weken duren. Dan pas begint de revalidatie om weer kracht te winnen en weer te fietsen.

Ik zal een hele tijd niet gefietst en gesport hebben, dus ik zal veel kwijt zijn. Ik dacht dat ik vrij snel terug zou zijn, maar dat werd bijgeschaafd. Nu bekijk ik het zoals het loopt. Als ik er hard voor werk, zal ik terugkeren op mijn normale niveau. Ik doe het liever iets geduldiger dan snel."