U bent hier

Zijn interne twisten bij Sp.a. reden opstappen burgemeester Peeters ?

Herentals
16.01.2017 - 11.28u
Door: Peter Caers

Eén dag na het ontslag van burgemeester Jan Peeters blijft het in Herentals gissen naar de reden van het plotse ontslag van de burgervader. En die reden zou wel eens bij interne twisten bij de partij liggen.

Zo zou de schepenwissel tussen schepen van sport Liese Bergen en Wies Verheyden niet koosjer en volgens de officiële procedures verlopen zijn. En dat zorgt bij een deel van de partij voor de nodige wrevel en discussies. Voor Jan Peeters was het de druppel die de emmer deed overlopen en hem deed besluiten om eerder op te stappen. 

De opvolging voor schepen Jan Bertels die vermoedelijk in maart de sjerp van Jan Peeters overneemt zal de volgende weken binnen de partij voor het nodige animo zorgen.

De strijd om de meer dan 2600 voorkeurstemmen van burgemeester Jan Peeters is begonnen. Ook binnen zijn partij die over heel wat aankomende talent beschikt.

Directeur bij de Lijn

De partijwatcher binnen de Sp.a. ziet voor Jan Peeters een toekomst weggelegd als directeur bij de felgeplaagde vervoersmaatschappij De Lijn. Het feit dat het stadsbestuur van Herentals in het verleden altijd trouw is geweest aan De Lijn en de vervoersmaatschappij in Herentals over heel wat voordelen beschikte, is bij De Lijn niet onopgemerkt gebleven.

foto: op de nieuwjaarreceptie waren er al spanningen...

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto