Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zomerbar-oorlog begint pas : “N-VA schepenen zakken door het ijs : bewezen favoritisme, lage vriendjespolitiek"

Nick Van Rooy (Bar Bier) kandidaat lokale N-VA 2018

Dinsdagavond  kwam het op de gemeenteraad tot een opvallende 'scheldpartij' van een ondernemer tegen N-VA schepen Stefan Verraedt en z'n fractie.  Veel werd meteen duidelijk.

Wim Boeckx, de man die de schepen bekritiseerde, is de bekende zaakvoerder van cartering Solimami Herentals.   Het toekennen van de vergunningen van 2 zomerbars bracht bij haast alle Herentalse horeca-ondernemers het vuur aan de lont.

Wim Boeckx : “Het gaat zuiver over platte vriendjespolitiek.  Na de toewijzing van een zomerbar in de jachthaven is de kruik gebarsten en is alles zeer duidelijk geworden.   Eerder dit jaar was ik daarvoor ook kandidaat. We waren toen met vier. Eén dossier, uitgerekend dat van de mensen die het nu hebben gehaald, bleek niet in orde en werd niet beoordeeld. Alle andere kandidaturen kregen weinig punten van de jury en werden gebuisd. Ondanks mijn jarenlange ervaring in catering voldeed ik niet...  Dat vind ik allemaal opvallend raar.”

De zomerbars in Herentals zijn al jaren omstreden met fel burenprotest en acties.  "Het zijn oorden van drugsgebruik, vechtpartijen, alcomisbruik, geluidsoverlast én vandalisme in heel de nabije buurt." (zie foto onder : protest tegen zomerbar Bloom aan Dompel die moest sluiten in 2022).

 

Ook felle kritiek op toewijzing zomerbar langs Augustijnenlaan gegund aan dezelfde 'broertjes'

 

Dezelfde broertjes krijgen ook pop-up zomerbar in het volle centrum vlakbij het Convent2 waar senioren wonen,  en een supermarkt.  Jef Engelen waard van café Den Druyts op de Markt : "Een pop-up in een groene locatie met een vijvertje op een steenworp van de Grote Markt gaat iedereen naar de pop-up lokken. Alle andere cafés worden leeggezogen. Dat is al jaren zo. 

Hebben die politiekers er ook aan gedacht dat ze feesten gaan toelaten vlak bij een gebouw (aan Convent2) waar heel wat bejaarden wonen? En de parkeerplaatsen die je als organisator moet voorzien zijn er ook al niet.”

 

“De andere cafés worden leeggezogen. Hebben die 'politiekers' er ook aan gedacht dat ze feesten gaan toelaten vlak bij een gebouw waar heel wat bejaarden wonen?”

Jef Engelen, Café Druyts

 

Niet onbelangrijk detail, de gebroeders Nick en Brent Van Rooy, uitbaters van het café Bar Bier in de Bovenrij, zijn betrokken bij allebei de pop-up initiatieven.  Nick Van Rooy (Bar Bier) was in 2018 nog kandidaat op de lokale N-VA lijst (zie foto) - toen binnengehaald door de omstreden en met de noorderzon verdwenen Yoleen Van Camp.

Daarenboven mogen dezelfde broers straks tijdens het EK voetbal ook de grote schermen organiseren op de Grote Markt. “Alles is voor Bassie”, onderstreept Jan Engelen die samenwerkt met Wim Boeckx.  Foto : Nick Van Rooy (Bar Bier) als kandidaat op de N-VA lijst in 2018 - rr.

Wordt vervolgd.

Protest tegen zomerbar Bloom aan Dompel (2022)

Protest tegen zomerbar Bloom aan Dompel (2022)

Nick Van Rooy (Bar Bier) kandidaat lokale N-VA 2018

Deel dit artikel