Op de Grote Markt in Herentals hangen sinds gisteren zwarte horeca-vlaggen, o.a. aan De Zalm en Den Beiaard. 

De zaakvoerders Frank Rastelli en Wim Van Doninck protesteren zo tegen de covid-maatregelen die vanaf vandaag de horeca voor één maand doen sluiten.

Frank Rastell, waard van De Zalm, Hotel Karmel, Bain-Marie, en De Kluis : 'We zijn allemaal zwaar ontgoocheld.  Ons personeel heeft de regels perfect uitgevoerd, maar je hebt overal in de horeca en bij evenementen enkelingen die zich weinig van de maatregelen aantrekken.

Nu moeten we alles dag aan dag bekijken en hopen op een snelle kentering van de crisis.  Als iederéén, maar dan ook iederéén, z'n burgerplicht doet, kunnen we op korte tijd opnieuw openen en onze klanten in onze armen sluiten.

Uit gaan eten en meteen ook blijven slapen, wordt dat de nieuwe trend de komende weken nu cafés en restaurants gesloten zijn?

Hotels en B&B's mogen in elk geval open blijven en eten en drinken serveren. Er zijn wel bepaalde voorwaarden: je moet blijven overnachten, je mag maar met vier aan een tafel zitten en geen alcohol meer bestellen na 20 uur 's avonds.'  Foto DVD/N.