Zaterdag gaat in Brussel alle aandacht naar de start van de Tour de France. Maar in onze regio staat Keizer Rik Van Looy centraal.  In het centrum van Herentals wordt de finale betwist van de 2e editie van de Grote Prijs Rik Van Looy.

Vorige dinsdag 2 juli was het precies 50 jaar geleden dat Rik Van Looy zijn laatste Tourrit won, de legendarische etappe van Charleville-Mézières - Nancy. Rik behaalde in de Tour in totaal 9 ritzeges.

Keizer Rik geeft startschot op Astridplein Grobbendonk

Vorig jaar groeide deze wedstrijd ter ere van een van de allergrootste wielerkampioenen al uit tot een fijn volksfeest langs het parcours en in het historische hart van de 'Keizerstede'.

'Ik kijk er naar uit morgen', zegt Rik met een fiere glimlach. 'Dat doet deugd, dat naast het prachtige standbeeld op de Grote Markt, zo'n Grote Prijs met m'n naam georganiseerd wordt. Ik wens iedereen succes.'

De 2e GP Rik Van Looy start om 15u op het Astridplein in Grobbendonk, om rond 18.15u na een aantrekkelijke tocht door de Kempen en een plaatselijke ronde door het historisch centrum van Herentals aan te komen.

Op de deelnemerslijst prijken nu al de sterkste teams in de categorie beloften en elites. Om 19u begint het optreden van Belle Perez. Een dj sluit de sportieve dag helemaal af. Alles is uiteraard gratis mee te maken.

DOMO co-hoofdsponsor GP Rik Van Looy

'We zijn erg fier om co-hoofdsponsor te mogen zijn van ook de 2e GP Rik Van Looy, de allerbeste renner uit onze regio', zegt Wim De Voeght, CEO van DOMO. 'DOMO heeft een hart voor de sport, denk maar aan het DOMO-SCOTT-team met Pieter Heemeryck en o.a. Wout van Aert. Ik wens de GP-organisatie zaterdag alle succes toe.'

De trofee voor de winnaar van de 2e GP is van de hand van de Herentalse kunstenares Christel Druyts.

Luc De Voeght : 'Ook de VIP's en onze sponsors leggen we extra in de watten'

'Zonder de extra steun van onze sponsors en de VIP's lukt het niet zo'n organisatie', zegt Luc De Voeght, financiëel directeur GP Rik Van Looy. 'Fijn dat er zoveel bedrijven uit onze regio de GP steunen.  Ook een dankwoord aan de medewerkers voor en achter de schermen.'

Deelnemersveld : 175 renners aan de start

'We verwelkomen 6 teams uit de U23 Road series, 2 Continentale teams en 15 teams uit de beker van België,' vertelt Pieter Van Genechten, voorzitter GP Rik Van Looy. 'Er zullen 3 Nederlandse teams aanwezig zijn: WPGA, Allinq-Krush-Ijselstreek CT en HSK Tias Mooi Jong Cycling team. Ook de leider in het ploegenklassement Beker van Belgie VDM-Trawobo zendt een afvaardiging. En natuurlijk ook Lotto-Soudal, leider in het ploegenklassement van de U23 Road series.

Wie wordt de opvolger van Brent Van Moer? In totaal zullen er zo'n 175 deelnemers aan de start verschijnen. Allen zijn belofte of elite met of zonder contract.'