Op zaterdag 6 juli wordt in het centrum van Herentals de finale betwist van de 2e editie van de Grote Prijs Rik Van Looy. Vorig jaar groeide deze wedstrijd ter ere van een van de allergrootste wielerkampioenen al uit tot een volksfeest langs het parcours en in het historische hart van de 'Keizerstede'.

Straks breit Belle Perez er nog een swingende afsluiter aan.

De aankomst van een sterk bezette wielerkoers en de publieke verschijning van een stralende Keizer van Herentals: het waren vorig jaar de ingrediënten om het centrum van Herentals gezellig vol te laten lopen. Er heerste een feestelijke, zomerse sfeer. Dat vraagt om een afsluiter in stijl, zo oordeelden de organisatoren.

Daar zorgen ze straks dan ook voor. Nadat de felbegeerde trofee aan de winnaar is uitgereikt en de vele wielerfans hun keizer, zoals vorig jaar, met een warm en klaterend applaus zullen hebben bedacht, breien Belle en haar band op de Grote Markt nog een swingende party aan het evenement.

De zangeres met Spaanse roots staat 20 jaar op het podium en komt dat straks ook in haar huidige woonplaats vieren. Verwacht je aan een 75 minuten durende dansbare show op zuiders ritme.

De 2de GP Rik Van Looy start om 15u00 op het Astridplein in Grobbendonk, om rond 18u15 na een aantrekkelijke tocht door de Kempen en een plaatselijke ronde door het historisch centrum van Herentals aan te komen.

Op de deelnemerslijst prijken nu al de sterkste teams in de categorie beloften en elites. Om 19u00 begint het optreden van Belle Perez. Een dj sluit de sportieve dag helemaal af. Alles is uiteraard gratis mee te maken, maar ook een unieke VIP-beleving behoort tot de mogelijkheden. Voor meer info en het bestellen van VIP- en/of koerscafé-tickets kan je terecht op de website www.gprikvanlooy.be.