Met de Challenge Daytona (USA) werd afgelopen weekend de laatste grote internationale triatlon van het seizoen 2019 gehouden. Na afloop werd de definitieve World Bonus ranking van Challenge Family bekendgemaakt, met op kop Pieter Heemeryck (DOMO-Scott Herentals).

Bijna het maximum der punten

Met 5 overwinningen en een 2e plaats in The Championship pakte Pieter bijna het maximum der punten. Bij de vrouwen is Radka Kahlefeldt de eindwinnares. De eindzege levert Pieter Heemeryck een mooie bonus van 30.000 dollar op.

Bij de World Bonus wordt in totaal 150.000 dollar uitgekeerd aan de vijf best presterende mannen en vijf best presterende vrouwen.

Bij de mannen was het dus Pieter Heemeryck die het Challenge seizoen domineerde, met overwinningen in o.a. Daytona USA (2018), Salou, Geraardsbergen, Davos en op Gran Canaria en Mallorca.

Daarnaast werd hij 2e bij The Championship en Challenge Praag. Al die races leverden hem 1650 punten op, daarmee dus een eerste plaats in de rankings en daarmee dan weer 30.000 dollar.

'De World Bonus is een mooi initiatief waarmee je het niveau van de wedstrijden verhoogt”, liet Pieter eerder al eens optekenen. 'Je krijgt hierdoor meer en betere pro’s aan de start en dat is wat we uiteindelijk allemaal willen.' (hp)