U bent hier

Buslijn 220 tijdens de daluren ook naar Morkhoven-Dorp

Herentals | Neteland
12.02.2018 - 15.54u
Door: Herman Gezelle

Schepen Jan Michielsen (CD&V) heeft goed nieuws voor de busgebruikers van Morkhoven. Hij heeft met De Lijn een akkoord dat na de paasvakantie de bus 220 tijdens de daluren op weekdagen om het uur langs Morkhoven-Dorp zal rijden.

Jan Michielsen: 'Ik ben bij de vertegenwoordigers van De Lijn steeds blijven aandringen op het doortrekken van deze busverbinding naar Morkhoven.

Nadat de vertrek- en aankomsturen van de treinen in station Herentals wijzigden, kon de bus meer tijd nemen om tijdig in het station aan te komen. We hebben dan samen proefritten uitgevoerd waarbij bleek dat we deze uitbreiding naar Morkhoven-Dorp konden uitvoeren.'

Busroute

'De keerbeweging via de Voortkapelseweg langs de Verbindingsstraat en de halte daar verdwijnen. De busgebruikers zullen terug aan de reguliere halte aan Berkemus richting Herentals kunnen opstappen.

De bus zal verder doorrijden in de Molenstraat, bedient ook deze halte, draait links de Rode Leeuwstraat in om vervolgens via de Sint-Niklaasstraat en Dorp terug op de Molenstraat richting Herentals te rijden.

'Aan de kerk in Morkhoven zal een bijkomende halte worden geplaatst', vertelt Jan Michielsen. 'De mensen van Morkhoven die de bus richting Herentals willen nemen, kunnen dan vanaf daar vertrekken of de halte aan Berkemus gebruiken.' (ps-pb)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto