Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Club Fifty-One Herentals schenkt cheque van €4.000 aan Kom op tegen Kanker

Club 51 Herentals

Service-club Fifty-One Herentals blijft op alle vlakken het hele jaar door erg actief voor haar sociale doelen. 

Donderdagavond mocht Tim Van Werde, districtscoördinator Limburg van Kom op Tegen Kanker in Bistro Julienne een cheque van €4.000 uit handen van Paul Peeters, voorzitter Club 51 Herentals in ontvangst nemen. 'Dit is het prachtig resultaat van onze jaarlijkse Luxemburg Road Trip, een zoektocht voor exclusieve wagens over Belgische en Luxemburgse wegen met als eindpunt Golfclub Witbos,' zegt Paul Peeters.

'We vergaderen maandelijks in Bistro Julienne in Noorderwijk waar al onze activiteiten bespreken en afpunten. We laten vaak ook interessante sprekers komen.  Dankzij onze belangrijke sponsors, zoals DOMO Elektro met onze past-voorzitter Marcel De Voeght, kunnen we zulke mega-organisaties aan het publiek presenteren.

Vanaf 2023 prikken we één vaste jaarlijkse rallydatum : 1 mei.  Ook hebben we een eigen 'Gin Club 51 Herentals' gelanceerd waarmee je onze sociale doelen kan steunen. Het is een pittige ambachtelijke Gin (45% Vol.) met een toets van citrus, limoen en Italiaanse feeling. Onze top-Gin kan je bestellen bij onze leden info@club51herentals.be.  Een knaller. 

'KOTK werkt op 3 pijlers : Vermijden - Bestrijden - Verzachten'

Tim Van Werde, districtscoördinator Limburg van Kom op Tegen Kanker : 'Met deze cheque van Club FiftyOne Herentals ondersteunen we mee het kankeronderzoek in o.a. het UZA.  En elk jaar opnieuw kunnen we rekenen op de steun van duizenden actievoerders die geld inzamelen tegen kanker. 

Wat doen we met het geld? 

Iedereen kent in z'n kennissenkring of familie zeker iemand die kanker heeft. Per jaar horen zo'n 40.000 mensen in België dat ze kanker hebben.  Dankzij het wetenschappelijk kankeronderzoek blijft het cijfer dalen.   KOTK werkt op 3 pijlers : Vermijden - Bestrijden - Verzachten.

We kunnen ook rekenen op een uitgebreid team dat de kankerpatiënten opzoekt en ze persoonlijke begeleid. Dat blijft heel belangrijk.  Dank aan het hele team van Club Fifty-One Herentals!'

Over Fifty-One serviceclub

Fifty-One is de eerste service-club die opgericht werd op het Europese vasteland en wil uitdrukkelijk internationaal zijn, in de overtuiging dat men overal, bij alle rassen, mensen van goede wil aantreft. Los van alle filosofische, raciale of politieke overwegingen zal de Fifty-One International zich inspannen voor een betere verstandhouding onder de mensen, door elkaar beter te leren kennen en zich in dienst van een gemeenschappelijke ideaal te stellen.

Als rode draad loopt door de clubs de “dienst aan de gemeenschap” waarbij elke club zich tot doel stelt één of meerdere projecten ten dienste van de gemeenschap te ondersteunen', besluit Paul Peeters.  Guy Verellen / NNieuws.

Servaes Daemsstraat 25, Noorderwijk, België

Club 51 Herentals

Deel dit artikel