Het openbaar vervoer blijft hinder ondervinden door de sneeuwval. Het bus- en tramverkeer is op veel plaatsen zwaar verstoord. Het treinverkeer ondervindt geen grote hinder.

"Het winterweer verstoort heel onze dienstverlening", zegt woordvoerster Astrid Hulhoven van De Lijn. "Vooral in de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant gaat het lastig. We zien dat de vertragingen daar snel aan het oplopen zijn."

"We proberen de bussen zo lang mogelijk te laten rijden, maar de situatie verandert snel. We zien dat door de sneeuw de vertragingen oplopen en onze verkeersleiding volgt de situatie op", besluit de woordvoerster van De Lijn.

Het treinverkeer ondervindt geen grote hinder door de sneeuw. Op het spoornet waren er vanochtend wel kleine vertragingen. Het was vandaag overigens ook de eerste ochtend voor de nieuwe dienstregeling.

Voorzorgsmaatregelen
Zowel bij het spoor als bij De Lijn waren er op voorhand maatregelen genomen om de sneeuw te trotseren. Spoorwegbeheerder Infrabel hield speciale sneeuwploegen achter de hand om storingen op te vangen.

De Lijn zei op voorhand dat men in nauw contact staat met alle partners en dat er minuut per minuut gekeken wordt wat er komt. Ook zijn alle bussen voorzien van speciale banden -tussen winterbanden en zomerbanden in- die meer grip hebben dan courante zomerbanden. (pb-VRTNWS)