U bent hier

Drama : Wout van Aert komt pijnlijk ten val in tijdrit, geen breuken : opgave Tour - update

Herentals | Internationaal
19.07.2019 - 15.49u
Door: Herman Gezelle

Wat een hoogdag had moeten worden voor Wout van Aert is uitgedraaid op een nachtmerrie. Onze landgenoot kwam ten val in een bocht in de finale en bleef liggen.

Wout is naar het regionaal ziekenhuis gebracht met een  open wonde aan het been.  De Belgische tijdritkampioen stuurde net voor de slotkilometer een bocht naar rechts in, maar bleef haken aan de hekken aan de rand van de weg en kwam zwaar ten val. Van Aert bleef liggen en werd meteen ter plaatse verzorgd. Niet veel later kwam het nieuws van de opgave van Van Aert.

"Wout heeft helaas moeten opgeven na zijn val. Hij is bij bewustzijn en heeft een diepe snijwonde aan zijn rechterbovenbeen", meldt Jumbo-Visma. Er is geen sprake van breuken, maar hij is wel naar het ziekenhuis gebracht. Van Aert was goed bezig in de tijdrit. Bij de tussenpunten had hij telkens de tweede tijd achter Thomas De Gendt.  (VRTNWS)

Geen Herentals Fietst voor Wout?

"We begrijpen ten volle dat het al dan niet aan start staan in Herentals momenteel geen aandachtspunt is voor Wout en zijn entourage", zegt Bart Timperman, woordvoerder van Herentals Fietst.

"Ook wij willen vooral dat Wout volledig herstelt.

Komt hij helemaal niet, komt hij gewoon de fans groeten of zal hij klaar zijn om te fietsen. Op dit ogenblik kunnen we daar geen zinnig woord over zeggen.

Dat zonder Wout van Aert het criterium meer dan onthoofd is, staat wel vast. Het worden dus voor iedereen moeilijke dagen, ook voor onze mensen die in de Tour eventueel naar vervanging op zoek moeten,' besluit Bart Timperman.

'Geen breuken'

Update 19.15u  : Wout van Aert al geopereerd na zware val : geen breuken.  Hij moet enkele dagen in het ziekenhuis in Frankrijk blijven.

Update 19.44u : Jumbo-Visma heeft een update gegeven over de toestand van Wout van Aert na zijn val in de tijdrit. "Hij heeft een diepe vleeswonde waarbij ook het spierweefsel geraakt was. Hij is nu al geopereerd, maar moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven", zegt Mathieu Heijboer van Jumbo-Visma.

Het goede nieuws voor Wout van Aert is dat hij niets gebroken heeft.

"Wout heeft een diepe vleeswonde, waarbij ook spierweefsel geraakt is. Hij is al geopereerd en is nu wakker aan het worden", zegt Mathieu Heijboer, de performance manager van Jumbo-Visma.

"We moeten nu nog bekijken hoe lang dit zal duren. Hij moet enkele dagen in het ziekenhuis blijven. Wanneer hij het ziekenhuis mag verlaten, is nog niet bekend. De operatie heeft een klein uurtje geduurd en de artsen waren positief. Ik kan nu nog geen uitspraak doen over de duur van zijn revalidatie."

Heijboer was de hele tijd bij Van Aert en doet het verhaal. "In een smalle en scherpe bocht raakt hij het hek. Ik denk dat hij met zijn heup in een haak van het hek is blijven hangen en zo is zijn heup opengereten.

Ik ben meteen uit de auto gesprongen en heb met het spandoek de wonde bedekt. Die wonde was een vreselijk zicht en zo hoefde hij daar niet naar te kijken."

"Ik vond dat de medische hulp vrij snel ter plaatse was, maar voor Wout leek dat natuurlijk niet snel genoeg. Mentaal was hij er niet te best aan toe en ik heb geprobeerd om hem gerust te stellen. Ik ben bij hem gebleven tot zijn vrouw en zijn familie bij hem waren in het ziekenhuis." (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Kat Lee blijft leven: rechtbank wijst eis van FAVV af

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 05.06.2020 - 10.09u

3 Roemeense verdachten opgepakt voor plofkraken o.a. in Herselt Argenta

3 Roemeense verdachten opgepakt voor plofkraken o.a. in Herselt Argenta
Herselt | Internationaal | Kempen regio 05.06.2020 - 09.55u

Dit jaar Baobab Beach zomerterras ?

Dit jaar Baobab Beach zomerterras ?
Herentals | Neteland 05.06.2020 - 00.24u

Drie Kempense jonge ondernemers slaan handen in elkaar en lanceren ‘Bubbelbox’

Drie Kempense jonge ondernemers slaan handen in elkaar en lanceren ‘Bubbelbox’
Kempen regio | Turnhout regio | Westerlo 05.06.2020 - 00.15u

Tomorrowland organiseert digitaal festival in laatste weekend van juli

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 04.06.2020 - 19.11u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto