In de Tour is het qua namen voor het Boretti na-Tourcriterium nog windstil. Er lopen tal van gesprekken, maar voorlopig is er nog niets concreet. Intussen zijn buiten de Tour om de eerste contracten toch al ondertekend.

Daarbij één grote naam en drie heel fijne renners uit de onmiddellijke omgeving.

"De eerste grote naam is meteen een heel mooie", opent voorzitter Charles Van de Wouwer de deelnemerslijst. "Zdeněk Štybar staat op de vijfde plaats in onze Facebookpoll en is als inwoner van de provincie Antwerpen duidelijk nog ontzettend populair.

Met Zdeněk Štybar halen we een van de toppers uit het voorjaar naar Herentals, want hij schreef zowel de E3 prijs als de Omloop Het Nieuwsblad op zijn naam.

Op zijn erelijst van de voorgaande jaren onder meer ook de Strade Bianche en etappezeges in de Tour en de Vuelta. Dat Zdeněk Štybar eveneens voormalig wereldkampioen veldrijden is, vergeten we natuurlijk ook niet."

Intussen zetten vandaag ook drie andere renners hun handtekening onder een contract. "Zoals elk jaar zoeken we voor ons peloton heel wat lokaal talent. De eerste regionale wielerhelden die we mogen verwelkom zijn, in alfabetische volgorde,: Senne Leysen, Arno Van den Broeck en Corné Van Kessel."

Senne Leysen (Roompot Charles) is een Tielenaar die dit jaar knap 11° eindigde op het Nationaal Kampioenschap Tijdrijden. Hij is prof sinds 2018. Daarvoor won hij de nationale titel tijdrijden bij de U23 in 2017 en in 2012 bij de Nieuwelingen.

Arno Van den Broeck uit Wechelderzande is een aanstormend talent uit het veldrijden. Hij rijdt in een privéteam dat is opgericht voor hem en zijn broer Lars. In 2016 werd hij in Lille Belgisch kampioen veldrijden bij de tweedejaarsnieuwelingen.

Corné Van Kessel tenslotte is zeker niet onbekend. De 27-jarige Nederlandse professionele veldrijder rijdt bij Telenet Fidea Lions. Corné woont al lang in Herentals. Corné sloot het veldritseizoen af als nummer 8 op de UCI-ranking. In de UCI-wereldbeker eindigde hij vorige seizoen zelfs op de vierde plek. In onze Facebookpoll op plaats 8...

Ter info: de Facebookpoll bereikte meer dan 11.000 wielerliefhebbers.

"Kvraaghetaan"

PR-verantwoordelijke Bart Timperman pikt nog even in op de vele vragen rond Wout van Aert. "Wout stond –niet onverwacht- op één in onze Facebookpoll. Hij stond ook al op één op ons verlanglijstje.

Al vóór zijn verbluffende prestaties in de Tour. Wij willen hem natuurlijk ontzettend graag aan de start in Herentals. Wij beseffen dat dit voor veel supporters een evidentie is. Toch is dat niet zo. Wij moeten tot een overeenkomst komen waar de manager van Wout en Wout zelf mee akkoord gaan.

En dan moet er ook nog de toestemming komen van de ploegleiding. Wij hebben onze interesse gemeld in de hoop dat het prijskaartje haalbaar blijft. We beseffen ook perfect dat Wout zelf in een hectische Tour wel andere dingen aan zijn hoofd heeft dan een criterium. Dus kan dit nog (heel) lang duren. Om het met een knipoog te zeggen zou ik de Fikskes kunnen citeren. Was het maar 'zoe simpel amaal, zoe simpel amaal, zoe simpel as kvraagetaan... '

Foto : Zdeněk Štybar in de VOLVO-cabrio's parade op HFF 2015/ Nnieuws archief.