Lokaal bestuur Herentals gaat ook de komende 3 jaar Herentals Fietst Feest (HFF) financieel en materieel ondersteunen. Deze succesvolle organisatie is al jaren vooral gekend voor het na-Tourcriterium en de muzikale VOLVO Van Houdt-Happening één dag later. De jaarlijkse financiële dotatie bedraagt €45.000.

Herentals Fietst Feest (HFF) werd door de covidcrisis al 2 jaar na elkaar afgelast. Alle fans en de organisatoren hopen intens dat het vanaf 2022 weer allemaal covid-vrij mogelijk is.

De stad legt niet alleen centen op tafel, maar zorgt ook voor technische ondersteuning. Het lokale bestuur stelt stedelijke gebouwen, o.a. de Lakenhal, 't Hof, cc ’t Schaliken en de Vossenberg ter beschikking en krijgt de organisatie voorrang op andere aanvragen bij het toewijzen van uitleenmateriaal.

Het stadsbestuur engageert zich ook om medewerkers ter beschikking te stellen voor de opbouw en de afbraak van de feestlocaties. Tijdens het evenement worden gemeentelijke poetsploegen ingezet.

Wel stelt de stad voorwaarden waaraan de organisatie moet voldoen. De belangrijkste vereiste is ongetwijfeld dat de toegang tot alle evenementen gratis moet blijven.

'Zo moet het geheel bijdragen tot de positieve uitstraling van de stad', klinkt het in het AC.  'De organisatie moet het financiële risico van de zomerhappening zelf dragen en de stad krijgt inzage in de boekhouding.'

HFF heeft al jaren VOLVO-Van Houdt Kempen als trouwe sponsor van de muziekhappening op vrijdag.

Tijdens de vorige edities kreeg Herentals Fietst Feest telkens 10.000-en toeschouwers naar het centrum van Herentals. (pp)  Foto's Johan Temmerman / Nnieuws.