'Na een lange stilte - onze laatste editie dateert al van 2019 - is Herentals Fietst & Feest helemaal terug', zegt HFF-voorzitter Charles Van de Wouwer.

'Achter de schermen is er hard gewerkt aan een nieuwe stijl, en nieuw bloed in onze organisatie zorgt ervoor dat we eind juli vol enthousiasme een prachtig evenement zullen neerzetten op de Grote Markt  Herentals.
Gisteravond gaven we het startschot, want dan is onze gloednieuwe website online gegaan: www.hff.be 

HFF trapt op donderdag 28 juli af met Herentals Fietst. Met als paradepaardje de 16e editie van ons na-Toucriterium in het centrum van Herentals, dat opnieuw binnen- en buitenlandse toprenners én koersliefhebbers uit alle hoeken van Vlaanderen naar de Kempen zal halen.

Op vrijdag 29 juli zet iedereen in Herentals zijn beste beentje voor tijdens Herentals Loopt.
Inschrijven voor de kinderlopen en voor 'de HFF 2 uur van Hertals' is volledig gratis en gebeurt op de dag zelf, in de grote tent op de Grote Markt.

Terwijl Markt Zuid gonst van de sportieve activiteit, zorgen topartiesten voor muzikale ambiance op het grote podium op Markt Noord. En ook Herentals Feest – oftewel de Volvo Van Houdt Happeningis helemaal gratis.

Vanaf de vroege namiddag kunnen de jongsten al meezingen en -dansen met onder meer De KetnetBand en niemand minder dan K3.

's Avonds worden ook de oudere feestvierders op hun wenken bediend met een gevarieerd programma, met onder meer Willy Sommers en een aantal top-dj's.
Zij zullen de Markt in vuur en vlam zetten, tot in de vroege (of late) uurtjes.'

 Foto's Johan Temmerman/ archief  NNieuws.