Hoewel de organisatie van HFF  op volle toeren draait en er halsstarrig wordt uitgekeken naar 30 & 31 juli, met als afsluiter de Classico Boretti op 1 augustus, blijft HFF waakzaam wat de coronacijfers en maatregelen betreft.

'We zijn uiterst waakzaam en willen natuurlijk kost wat kost een veilig evenement zijn',  zegt HFF-voorzitter Charles Van De Wouwer.

'Het bestuur kijkt vol spanning uit naar het Overlegcomité dat morgen gepland staat, waarbij er hopelijk meer duidelijkheid komt over wat de effectieve handhaving en maatregelen zullen zijn.

We zitten nu in een ver gevorderd stadium wat registratie en veiligheid op ons event betreft.

Eerder werd de keuze gemaakt om een weekend op te schuiven zodat er vanaf dan (zo bleek uit vorige communicatie van de overheid) meer mogelijk is rond afstandsregels voor buitenevenementen.

Echter, we vernemen langs verschillende kanalen dat dit nu toch terug ter discussie zal staan en dat bubbels (al dan niet mét mondmasker) toch verplicht zouden worden.

Dat is voor ons als organisatie natuurlijk een kantelpunt.

'Het moet enerzijds financieel haalbaar zijn, en anderzijds staat de beleving toch wel centraal. Onze doelstelling is én blijft een gratis event voor alle Herentalsenaren en fans',  zegt productie-verantwoordelijke Kristof Van Mensel.

'De organisatie van HFF bekijkt dan ook de mogelijkheid tot aanvraag van officieel "Testevent".

Dit laat toe om meer mensen te ontvangen en ter plaatse meer gecontroleerd te handhaven, zonder aan veiligheid in te boeten.

"Het is inderdaad zo dat wij de vraag gesteld hebben aan het lokaal bestuur van Herentals om samen met hen, als onze mede-organisator, een "Testevent" op poten te zetten.

Met de informatie die we nu hebben, lijkt ons dat productioneel een haalbare kaart en geeft het ons ook de mogelijkheid om op een veilige manier het event te kunnen laten plaatsvinden.

Wij hopen daarom ook van harte dat Herentals ons hierin kan ondersteunen en ons zo helpt om het concept "feest op de markt" te bewaren, vult Kristof aan.

Hoe een testevent er dan exact zal uitzien is voor de organisatoren momenteel nog wat afwachten.

Wat vast staat is dat de organisatie en de vele vrijwilligers van HFF er voluit voor willen gaan en dat in goede samenwerking met de stad en de veiligheidsdiensten.

'Onze affiche is klaar, het podium is besteld, ... kortom wij zijn klaar om ons programma kenbaar te maken.

Het zal dit jaar ook weer een gezonde mix zijn van artiesten voor zowel jong en oud met 2 "headliners" van formaat. Wij hopen alvast dat we ons programma, waar we allemaal hard aan werkten, snel kunnen presenteren", zegt Guy Huysmans, verantwoordelijke programmatie.

Als de maatregelen het toelaten, zal Herentals Fietst & Feest de Volvo Van Houdt Stadshappening plaats vinden op 30 en 31 juli, met als afsluiter de Classico Boretti op 1 augustus.'