Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HFF : aangepaste verkeerssituatie in centrum door Herentals Fietst & Feest - 7 zones

HFF

Op donderdag 27 juli en vrijdag 28 juli heeft op en rond de Grote Markt en de centrumstraten Herentals Fietst & Feest (HFF) plaats.  Om alles vlot te laten verlopen, worden heel wat straten afgesloten voor het autoverkeer.

Door de afgesloten omgeving te vermijden met uw voertuig, helpt u mee de veiligheid van de omwonenden, de bezoekers en de deelnemers te garanderen - kijk op www.herentals.be/wegen-en-verkeer.

 

Binnenstad opgedeeld in 7 zones

Het stadsbestuur deelt vanaf nu donderdag 20/7 de binnenstad al in 7 zones op met strikt lokale verkeersmaatregelen.

De HFF-organisatie begint deze week met de opbouw van de VIP-tenten en het podium op de Grote Markt van Herentals.  In elk van die zones geldt een algemeen parkeerverbod. Ook er met de auto doorrijden is niet toegestaan, tenzij op uitzonderlijke momenten om handelaars te laten beleveren en en de woningen bereikbaar te maken.

Zone 1 is de zuidkant van het marktplein, waar vanaf donderdag 20 juli de bouw van de VIP-tent start. Twee dagen later gaat zone 2, de noordkant aan zaal ’t Hof, dicht voor de opbouw van het podium.

Vanaf maandag 24 juli treedt zone 3 in werking in de Kloosterstraat en Hofkwartier, zone 4 in  Bovenrij, Gildelaan, Kerkstraat, Lantaarnpad en Molenvest en zone 5 in Zandstraat, Koppelandstraat en Nonnenstraat volgen op dinsdag 25 juli. Zone 6 is een stukje van de Bovenrij en de De Paepestraat dat vanaf woensdag 26 juli afgesloten is.

Parkeren

De parkings aan Kerkplein, Stadspark (hoek Nieuwstraat/Vaarstraat) en Bibliotheek (hoek Herenthoutseweg/Gildelaan) gaan ook al op maandag 24 juli dicht. Tijdens de dag van het criterium kan je niet parkeren op het multifunctioneel terrein naast VC Herentals/HC op de Herenthoutseweg en parking Vossenberg, terwijl de parkings aan het Administratief Centrum (Augustijnenlaan) en in de Hellekensstraat gedurende de twee feestdagen afgesloten zijn.  Foto Johan Temmerman/ NNieuws.

Let wel :  de stationsparking van NMBS is tijdens deze 2 HFF-dagen uitzonderlijk gratis te gebruiken.

HFF

Deel dit artikel