Gisteren hebben Thomas De Gendt (Lotto Soudal) en Dylan Teuns (Bahrein Merida) hun aanwezigheid op het Boretti na-Tourcriterium van 1 augustus bevestigd. "Het was onze intentie om alle Belgische ritwinnaars aan ons publiek te presenteren", zegt voorzitter Charles Van de Wouwer.  "Dat leek ook te lukken, maar helaas doorkruiste de zware val van Wout van Aert ons ambitieuze plan."

"Onze werkgroep renners met Erwin Vervecken, Peter Van Echelpoel en Philippe Mariën hadden voor de Tour Dylan Teuns al met stip genoteerd", verklapt PR-verantwoordelijke Bart Timperman. "Zij verwachtten als kenners veel van hem en zetten hem hoog op hun 'wishlist'.

Op 11 juli gaf Dylan Teuns onze kenners gelijk. Hij won de veelbesproken 6e etappe naar La Planche des Belles Filles. De inwoner van Halen komt voor de eerste keer naar ons criterium."

Thomas De Gendt nog voorstellen is behoorlijk overbodig. "We kunnen stilaan spreken van een levende legende", zegt voorzitter Charles Van de Wouwer. "Wat hij op 13 juli in de achtste etappe deed met die schitterende solo was adembenemend mooi.

Daarom alleen verdient hij alweer een plaatsje bij ons. Iedereen weet intussen welk palmares De Gendt daarvoor al bij elkaar fietste, met ritoverwinningen in de drie grote rondes en een mooie collectie truien. Het is dan ook geen toeval dat we hem al voor de derde keer bij ons aan de start hebben."

Ambitie

"Onze deelnemerslijst telt nu toch al een paar ronkende namen", besluit Bart Timperman. "We vinden het een logische keuze om in een jaargang waar de Belgen zeer opvallend presteerden ook in de eerste plaats naar de Belgische toppers te kijken. Maar we hebben nog honger en ambitie.

Al is het vanaf nu tot zaterdag met grote spanning uitkijken naar de ontknoping van de Tour. Daar zal ook voor ons veel van afhangen.

Niemand verwacht nu nog een extra Belgische ritwinnaar, maar na alle verrassingen van deze prachtige editie van de Tour hebben we geleerd om met alles rekening te houden. Geduld dus..." (pp)  Foto : Thomas De Gendt ritwinnaar op 13/7 / Photo News.